VIDEO Cum sunt selectati viitorii profesori in Singapore, statul situat pe primul loc la testela PISA

VIDEO Cum sunt selectati viitorii profesori in Singapore, statul situat pe primul loc la testela PISA

Scorul Romaniei la Stiinte, domeniul pe care s-a pus accent la ultimele testari, este de 435 fata de scorul mediu al tarilor OECD, 493, si fata de cel mai bun scor, cel al singaporezilor care a fost de 558.

acum 83 luni (17 Apr 2017)

Singapore isi ia in serios pregatirea viitorilor profesori pentru ca, spun reprezentantii Institutului National de Educatie, acestia construiesc natiunea. "Astfel incat, la sfarsit, doar cei mai buni 10% dintre absolventi sau chiar mai putini reusesc sa intre in profesia didactica", spune profesorul Ee Ling Low, sefa Departamentului de planificare strategica si calitate academica, din cadrul Institutului National de Educatie, in clipul "Becoming a teacher in Singapore", de pe canalul pisa4you.

Formarea cadrelor didactice Odata ce esti selectat pentru pregatirea didactica, sunt doua cai de pregatire: licenta de arte si stiinte ale educatiei, care dureaza patru ani, si cursul postuniversitar de Educatie, care dureaza 16 luni. Programul de 4 ani este prevede realizarea a doua proiecte de cercetare, un proiect de cercetare pe educatie si unul de cercetare academica. Pe de alta parte, sunt cursuri de filosofia predarii, dar si o componenta a valorilor in programele de predare. Din minutul in care esti selectat sa devii profesor, Ministerul Educatiei plateste taxele de scolarizare, dar iti ofera si un ajutor in bani in functie de calificarea academica. Scorul Romaniei la Stiinte, domeniul pe care s-a pus accent la ultimele testari, este de 435 fata de scorul mediu al tarilor OECD, 493, si fata de cel mai bun scor, cel al singaporezilor care a fost de 558. La partea de Citire, Romania a acumulat 434 de puncte, iar la partea de Matematica 444 de puncte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro