VIDEO Cum se pregateste Rusia, in apropierea coastei Marii Negre, pentru un atac nuclear sau chimic

VIDEO Cum se pregateste Rusia, in apropierea coastei Marii Negre, pentru un atac nuclear sau chimic

Desfasurate in trei regiuni din Rusia, aflate intre Marea Neagra si Marea Caspica, exercitiile au implicat mai mult de 5.000 de militari, a anuntat luni intr-un comunicat Ministerul rus al Apararii. De asemenea, s-au desfasurat laboratoare mobile si vehicule de depistare radioactiva si chimica care au capacitatea de a pune in carantina, de a evalua si, eventual, de a elimina o substanta chimica sau nucleara.

acum 64 luni (14 Nov 2017)

Desfasurate in trei regiuni din Rusia, aflate intre Marea Neagra si Marea Caspica, exercitiile au implicat mai mult de 5.000 de militari, a anuntat luni intr-un comunicat Ministerul rus al Apararii. Pregatindu-se pentru un scenariu in care Rusia a fost atacata cu "arme de distrugere in masa de un dusman ipotetic", soldatii au fost purtat costume speciale si masti de gaze. Unitatile specializate in arme chimice au fost desfasurate in regiunile Krasnodar si Stavropol, in timp ce cel putin 100 de soldati din regiunea vecina Rostov au lansat, in paralel, o operatiune de decontaminare. De asemenea, s-au desfasurat laboratoare mobile si vehicule de depistare radioactiva si chimica care au capacitatea de a pune in carantina, de a evalua si, eventual, de a elimina o substanta chimica sau nucleara. De altfel, 13 noiembrie este Ziua trupelor de protectie in fata radiatiilor, atacurilor chimice si biologice din cadrul Fortele Armate ale Federatiei Ruse.

In ultimele saptamani, fortele rusesti cu capacitati nucleare au lansat lansari de rachete si survoluri in cadrul unor exercitii ofensive intr-un scenariu de conflict. "A avut loc o testare a interactiunii Fortele de Rachete Strategice Ruse, submarinele nucleare a flotei din Marea Nordului si Pacific", a relatat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov. De asemenea, submarinul al flotei a Oceanului Pacific a lansat doua rachete balistice din Marea Ohotsk spre poligonul Cij (regiunea Arhanghelsk), iar submarinul din Marea Barent a lansat o racheta balistica spre poligonul din Kura. Avioanele aTu-160, Tu-95MS si Tu-22M3, decolate de pe bazele aeriene Ukrainka, Engels, Shaikovka, au lovit cu rachete de croaziera tinte terestre din poligonul Kura (Kamchatka), Pemboi (Republica Komi) si Terekta (Kazahstan). Armata rusa s-a angajat sa testeze sistemul sau de rachete balistice intercontinentale Sarmat inainte de sfarsitul anului. Arsenalul rusesc de rachete cu destinatie strategica include in prezent circa 400 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro