VIDEO Cum se obtine bereta purpurie a Spetnaz, temutele forte speciale ruse

VIDEO Cum se obtine bereta purpurie a Spetnaz, temutele forte speciale ruse

De asemenea, ei trebuie sa traga cu precizie, sa escaladeze o cladire, sa se descurce intr-o cursa cu obstacole si, dupa marsul de 11 kilometri, sa aiba arma operationala si capacitatea de a lupta, relateaza Russia Today. Marsul are loc in conditii specifice unei misiuni, iar candidatii la bereta purpurie trebuie sa alerge, sa lupte, sa se tarasca prin noroi, sa ramana concentrati si sa respecte ordinele primite.

acum 55 luni (31 Dec 2015)

Pentru cei care vor sa faca parte din Spetnaz, temutele forte speciale rusesti, nu este vorba decat de una dintre numeroasele etape care trebuie trecute cu succes.

De asemenea, ei trebuie sa traga cu precizie, sa escaladeze o cladire, sa se descurce intr-o cursa cu obstacole si, dupa marsul de 11 kilometri, sa aiba arma operationala si capacitatea de a lupta, relateaza Russia Today.

Bereta purpurie a Spetnazului nu o obtii pur si simplu, ci "se cucereste", recunoaste un tanar care vrea sa o poarte.

Barbatul care vrea sa obtina bereta purpurie "trebuie sa fie disciplinat si sa dea dovada de o atitudine impecabila. In plus, trebuie sa aiba o memorie buna si sa fie capabil sa gandeasca rapid intr-o situatie instabila", afirma colonelul Igor Medvedev.

12 focuri de arma in 14 secunde

In primul rand, el trebuie sa fie capabil sa traga 12 focuri in 14 secunde intr-o pozitie clar stabilita. Mai exact, fiecare candidat are trei tinte in fata pe care trebuie sa le nimereasca de doua ori, dupa care sa schimbe incarcatorul si sa reia actiunea. Daca te opresti o secunda, nu reusesti", spune Serghei, un sergent de 22 de ani.

Mars de 11 kilometri

Cea mai dificila proba este parcurgerea unui mars fortat pe o distanta de 11 kilometri. Marsul are loc in conditii specifice unei misiuni, iar candidatii la bereta purpurie trebuie sa alerge, sa lupte, sa se tarasca prin noroi, sa ramana concentrati si sa respecte ordinele primite.

"Primul punct de ruptura intervine dupa 200-300 de metri de mars. Unii inteleg ca este dificil si incep sa se menajeze. "Al treilea punct de ruptura este aproape de final, cand mai raman 500 de metri, chiar 300.

La sfarsitul marsului, lupta de 12 minute

La finalul marsului fortat, candidatul trebuie sa demonstreze ca si-a mentinut arma functionala si ca este capabil sa reziste unei lupte. In mod normal, o lupta ar trebui sa dur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro