VIDEO Cum se braconeaza pe lacul inghetat de la Bicaz. "Fabrica" de produs peste, oprita dupa un filaj de patru zile

VIDEO Cum se braconeaza pe lacul inghetat de la Bicaz.

In plus, in aceasta perioada speciile sunt protejate de perioada de prohibitie la pescuit: "Cei doi au montat vreo cinci linii de plase prin ochiurile de gheata, a cate 100 de metri fiecare, si au creat un sistem prin care urmau sa recolteze periodic mentinand plasele in apa.

acum 75 luni (7 Mar 2018)

O operatiune de monitorizare care a durat patru zile, in zona Lacului Izvorul Muntelui, s-a incheiat marti, 6 martie, cu prinderea in flagrant a doi braconieri care recoltau pestele prins in plasele montate de acestia.

Reprezentantii Asociatiei de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AVPS) Lupul Cenusiu i-au filat incepand de vineri, 2 martie, pe cei doi braconieri care ziua, in amiaza mare, montau plasele monofilament prin copcile facute in gheata lacului. "Zilnic, aproape la aceleasi ore, cei doi suspecti - Luca Pavel zis Tarzanel (poate cel mai aprig si mai experimentat braconier din zona) si Dragoi Ioan, ambii din Bistricioara montau noi linii de plase cu lungimi de aproximativ 100 de metri sub gheata lacului", au precizat reprezentantii AVPS "Lupul Cenusiu".

Cu 24 de ore inainte de actiunea de prindere in flagrant, au fost anuntate fortele de interventie pentru a ajuta la capturarea braconierilor. "Efective ale Politiei TF, ANCPB, Jandarmeriei, cat si a Postului de Politie Ceahlau, impreuna cu angajasi si membrii pescari ai Asociatiei Lupul Cenusiu au ocupat pozitii pe ambele maluri ale lacului, asa incat braconierii sa nu poata scapa. In plus, in aceasta perioada speciile sunt protejate de perioada de prohibitie la pescuit:

"Cei doi au montat vreo cinci linii de plase prin ochiurile de gheata, a cate 100 de metri fiecare, si au creat un sistem prin care urmau sa recolteze periodic mentinand plasele in apa. Practic, era un fel de de produs peste. In plase erau agatate specii de platica, biban, salau, chiar si pastrav, cam 4-5 kilograme pe fiecare linie de plasa. Unul din cei doi braconieri capturati, Luca Pavel, zis "Tarzan", era de mai multa vreme urmarit, insa a scapat de fiecare data. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro