VIDEO Cum se antreneaza in secret Garda Nationala a Rusiei pentru reprimarea unor manifestatii

VIDEO Cum se antreneaza in secret Garda Nationala a Rusiei pentru reprimarea unor manifestatii

Sute de membri ai trupelor de interne, politiei si fortelor de elita au participat la un exercitiu de simulare a inabusirii unui "Maidan moscovit". Potrivit organizatiei Rusia Deschisa, Garda Nationala numara 400.000 de membri, dintre care 170.000 provin din trupele interne, 200.000 din serviciul pentru mentinerea ordinii si linistii publice si 30.000 din fortele de elita ale politiei OMON si SOBR.

acum 75 luni (12 Apr 2016)

Sute de membri ai trupelor de interne, politiei si fortelor de elita au participat la un exercitiu de simulare a inabusirii unui "Maidan moscovit".

In inregistrare se poate vedea simularea unei actiuni pasnice de protest ce degenereaza in acte de huliganism si ciocniri cu membri ai Garzii Nationale.

Potrivit organizatiei Rusia Deschisa, Garda Nationala numara 400.000 de membri, dintre care 170.000 provin din trupele interne, 200.000 din serviciul pentru mentinerea ordinii si linistii publice si 30.000 din fortele de elita ale politiei OMON si SOBR.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat martea trecuta infiintarea unei Garzi Nationale in Rusia in urma unei reorganizari a trupelor din cadrul Ministerului de Interne. Noua structura federala va desfasura activitati specifice unitatilor de elita ale politiei si fortelor antirevolta, urmand sa fie responsabila mai exact de lupta impotriva terorismului si a crimei organizate, dar si cu mentinerea ordinii publice.

Potrivit unor experti, autoritatile ruse se tem de izbucnirea unor proteste de natura sociala odata cu adancirea crizei economice si apropierea alegerilor legislative. Cu alte cuvinte fortele de securitate trebuie intarite si pregatite pentru cea mai grava situatie", este de parere Konstantin Kalacev, directorul centrului Political Expert Group.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului Dmitri Peskov a recunoscut ca membri ai noii structuri de forta vor putea fi mobilizati in timpul unor manifestatii si le vor putea reprima pe cele ilegale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro