VIDEO Cum sa parcurgi 700 de kilometri brutali in mai putin de 64 de ore. "Oricine poate s-o faca, fara sa se lase de job"

VIDEO Cum sa parcurgi 700 de kilometri brutali in mai putin de 64 de ore.

Se poate lauda, desi, probabil, nu o va face niciodata, cu locul III ocupat la finalul ultramaratonului 6633 ULTRA de la Polul Nord, unde a parcurs, in aproape opt zile, 566 kilometri la temperaturi care au atins - 45 grade Celsius, rafalele de vant puternic facandu-i pe concurenti sa resimta si - 70 de grade Celsius. "La cercul polar a fost mai greu pentru ca acolo a fost o incarcatura psihica continua, timp de sapte zile am fost torturati fizic si psihic de conditiile de acolo, dar ultratriathlonul la care am fost si pentru care am primit distinctia de Personalitatea Anului, desi a durat mai putin, a fost mai dur prin prisma intensitatii sale. In cursa pe care, statistic, o termina aproximativ 10% dintre concurenti, a strabatut in aproape opt zile 566 de kilometri, infruntand temperaturi de pana la minus 70 de grade Celsius si rafale de vant cu viteze de pana la 200 de kilometri pe ora.

acum 68 luni (22 Jan 2018)

Se poate lauda, desi, probabil, nu o va face niciodata, cu locul III ocupat la finalul ultramaratonului 6633 ULTRA de la Polul Nord, unde a parcurs, in aproape opt zile, 566 kilometri la temperaturi care au atins - 45 grade Celsius, rafalele de vant puternic facandu-i pe concurenti sa resimta si - 70 de grade Celsius. Experienta a fost precedata de altele si urmata de incercari pe care le pune pe picior de egalitate. Aici a facut fotbal, profesor fiindu-i Ion Parvulescu, cel care i-a lansat in fotbalul mare pe Danciulescu, Niculescu, Chirita..., si pe care l-a reintalnit cu placere, intr-o seara de gala, duminica-seara, 21 ianuarie 2018, cand Vlad Tanase a primit din partea municipalitatii distinctia Personalitatea Anului pentru succesul inregistrat la The Brutal.

A pus insa ghetele de fotbal in cui si s-a apucat de alergare, infiintand clubul Slatina Running, un proiect care astazi inseamna mult mai mult decat un grup de alergatori, membrii fiind implicati in actiuni de voluntariat si proiecte sociale diverse. "La cercul polar a fost mai greu pentru ca acolo a fost o incarcatura psihica continua, timp de sapte zile am fost torturati fizic si psihic de conditiile de acolo, dar ultratriathlonul la care am fost si pentru care am primit distinctia de Personalitatea Anului, desi a durat mai putin, a fost mai dur prin prisma intensitatii sale. Pentru ca timpii limita au fost extrem de duri - de-aia am si terminat atat de putini, multi au clacat psihic si fizic, singura solutie a fost sa nu dorm. Gandindu-ma la aceste aspecte, da, pun Cercul Polar pe picior de egalitate cu The Brutal", a declarat, la Slatina, sportivul care tine sa faca precizarea ca este amator, cursele de anduranta reprezentand o pasiune.

"Oricine poate sa faca ce-am facut eu, nu trebuie sa te lasi de job"

Sportivul amator impartaseste, de altfel, gandurile si trairile sale cu cititorii pe care si i-a fidelizat, pe blogul vladtanase.ro. Vorbeste la evenimentele la care e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro