VIDEO Cum puteti sa porniti o masina ramasa fara curent

VIDEO Cum puteti sa porniti o masina ramasa fara curent

Legati cu un cablu bornele de la polul plus, atat la bateria descarcata cat la cea donatoare. Atentie, cand inlaturati cablurile, incepeti cu cel de la polul minus si abia apoi cel rosu de la polul plus.

acum 75 luni (25 Jun 2017)

Dar, de asemenea, daca ati uitat farurile aprinse seara, dimineata sunt sanse mici sa mai porniti masini. Poate fi vorba si de un scurt. Vestea buna este ca se poate reporni masina luand curent de la o alta masina. Legati cu un cablu bornele de la polul plus, atat la bateria descarcata cat la cea donatoare. Mai departe, legati polul minus al bateriei donatoare de masa masinii (la blocul motor) aflata in pana. Cel care se ofera sa va dea curent trebuie sa porneasca masina sa. Atentie, cand inlaturati cablurile, incepeti cu cel de la polul minus si abia apoi cel rosu de la polul plus. Imediat ce ati pornit motorul, e bine sa rulati cat mai mult, ca sa se incarce bateria. Puteti vedea si un tutorial postat de Victor Marian, pe Youtube.

Citeste si: Cum se schimba rapid roata de la masina. Operatiunea simpla care nu se invata la nicio scoala ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro