VIDEO Cum o sa arate Pasajul Piata Presei Libere, dupa finalizarea lucrarilor

VIDEO Cum o sa arate Pasajul Piata Presei Libere, dupa finalizarea lucrarilor

Pasaj unidirectional Pasajul subteran Piata Presei Libere ar trebui sa fie gata in primavara anului 2015, urmand ca dupa finalizarea lucrarilor sa aiba doua benzi de circulatie, bifurcandu-se astfel: pasaj cu doua benzi de circulatie spre Soseaua Kiseleff si o ramura cu o banda de circulatie largita spre Bulevardul Marasti.

acum 99 luni (24 Oct 2014)

Pasajul este amplasat la intersectia a patru artere cu trafic intens: Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Soseaua Kiseleff, Bulevardul Marasti si Bulevardul Poiligrafiei. Potrivit primarului general al Capitalei, aceasta intersectie este traversata in fiecare ora de aproximativ 12.000 de autoturisme, inregistrandu-se o circulatie greoaie, cu numeroase ambuteiaje.

Pasaj unidirectional

Pasajul subteran Piata Presei Libere ar trebui sa fie gata in primavara anului 2015, urmand ca dupa finalizarea lucrarilor sa aiba doua benzi de circulatie, bifurcandu-se astfel: pasaj cu doua benzi de circulatie spre Soseaua Kiseleff si o ramura cu o banda de circulatie largita spre Bulevardul Marasti.

Cu tot cu rampe, pasajul subteran va avea o lungime de circa 700 de metri. In total, costurile pasajului se ridica la aproximativ 60 de milioane de lei, fara TVA. Astazi, primarul general al Capitalei a anuntat ca "pe parte de care nu este interesat constructorul se vor planta pomi" astfel incat sa se pastreze perdeaua de arbori din apropierea pasajului.

Cum o sa arate Pasajul Piata Presei Libere dupa finalizarea lucrarilor

Noul pasaj va permite subtraversarea zonei pe orice directie, urmand sa faca legatura dintre transportul public de suprafata, respectiv linia de tramvai si liniile de autobuze, cu statia viitoarei magistrale de metrou spre Otopeni. Pentru ca bucurestenii care trec prin zona cu masina sa nu fie afectati de lucrari, reprezentantii municipalitatii au anuntat ca circulatia de suprafata nu este intrerupta in timpul lucarilor.

Activistii de mediu: "Este un pasaj inutil"

Reprezentantii Organizatiei Neguvernamentale "ECO-CIVICA" au declarat, pentru "Adevarul", ca sunt total impotriva realizarii pasajului, fiind unul prea costisitor si cu efecte negative asupra zonei, una foarte veche si frumoasa a Capitalei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro