VIDEO Cum invatau copiii engleza in Romania anilor '60. Din clase lipsea la acea vreme portretul lui Ceausescu

VIDEO Cum invatau copiii engleza in Romania anilor '60. Din clase lipsea la acea vreme portretul lui Ceausescu

In clasele de la finele anilor '60, deasupra tablei negre din clase era amplasata stema Romaniei, nu portretul conducatorului suprem Nicolae Ceausescu. Pe aceeasi tema: VIDEO Americanul faimos care a vrut sa valorifice folclorul romanesc si a fost sabotat de incompetenta comunista: "Daca nu va convine, renuntati!"

acum 69 luni (12 Mar 2018)

"Rumanian children learn English" titreaza realizatorul filmului care se afla in arhiva British Pathe. In imagini este prezentata o ora de engleza din anul 1969 de la Scoala generala nr.

Inregistrarea face parte din seria televizata "Carnet de reporter". "Din initiativa Ministerului Invatamantului, in diverse scoli din tara s-a introdus experimental la clasele mici predarea unor limbi straine: franceza, rusa, germana.

Copii din ciclul primar, imbracati regulamentar in uniforma pepita, sunt pieptanati frumos, baietii - tunsi, iar fetele - cu codite si fundite.

In anii care au urmat, adresarea a fost reformulata, astfel ca in anii '70-'80: profesoara devenise "comrade teacher", adica "tovarasa profesoara".

In clasele de la finele anilor '60, deasupra tablei negre din clase era amplasata stema Romaniei, nu portretul conducatorului suprem Nicolae Ceausescu.

Ceausismul nu intrase inca in epoca de aur a glorificarii unui lider.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro