VIDEO Cum devine moartea o opera de arta. Povestea bisericii "cladite" de oasele a 40.000 de oameni

VIDEO Cum devine moartea o opera de arta. Povestea bisericii

Totul a inceput in secolul al XIII-lea cand abatele manastirii de care apartinea osuarul - cunoscut azi sub denumirea de "Biserica oaselor" - a fost trimis in Tara Sfanta, iar la intoarcere a adus un pumn de pamant de pe Golgota si l-a aruncat in cimitirul manastirii.

acum 58 luni (3 Jan 2017)

In "Biserica oaselor" isi duc somnul de veci vreo 40.000 de oameni, scrie outsideprague.com. Alte site-uri dau cifra de 70.000 de oameni. Puteti vedea un candelabru din cranii si femururi, o stema, linii de cranii ce contureaza tavanul si tot felul de decoratiuni la care nimeni nu s-ar fi gandit vreodata sa le aranjeze astfel.

Totul a inceput in secolul al XIII-lea cand abatele manastirii de care apartinea osuarul - cunoscut azi sub denumirea de "Biserica oaselor" - a fost trimis in Tara Sfanta, iar la intoarcere a adus un pumn de pamant de pe Golgota si l-a aruncat in cimitirul manastirii. De aceea, se zice ca multa lume si-a dorit sa fie ingropata acolo. Un mit urban din regiune zice ca prin 1511, ramasitele erau atat de numeroase incat prelatii sa-l insarcineze pe un calugar orb sa dezgroape scheletele si sa le aranjeze in osuarul de la demisol.

Cateva secole mai tarziu, prin 1870, un tamplar pe nume Frantisek Rint a fost chemat de familia nobiliara Schwarzenberg sa se ocupe de multimea de oase din osuar, scrie infotour.ro. Multi o catalogheaza drept stranie deoarece cred ca mortii ar trebui sa se odihneasca, nu sa fie bucati de decor, insa aproape toti recunosc simtul artistic al lui Rint: ghirlande din cranii, un urias candalabru din oase atarna maiestuos in osuar, piese de mobilier facute din toate oasele corpului uman.

Cum au vazut-o turistii

Mai puteti citi:

Un "Vlad Tepes" zburator. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro