VIDEO Cum au reusit romanii sa ingroape definitiv podul de peste Dunare al lui Traian. Constructia grandioasa e mina de aur, insa doar pentru sarbi

VIDEO Cum au reusit romanii sa ingroape definitiv podul de peste Dunare al lui Traian. Constructia grandioasa e mina de aur, insa doar pentru sarbi

De ce nu s-a realizat proiectul La data de 24 decembrie 2009, Consiliul Judetean Mehedinti a semnat contractul de finantare nerambursabila pentru proiectul "Reabilitarea Complexului Muzeul Regiunii Portilor de Fier si valorificarea lui ca produs turistic" cu un buget initial de 51.739.132,62 lei si care urma sa se desfasoare pe o perioada de 32 de luni. "Ceea ce pot sa va spun este ca acum se fac eforturi foarte mari ca pana la sfarsitul anului sa se realizeze proiectul, din pacate consider ca s-au pierdut niste ani importanti inca de la demarare si nu cred, dupa parerea mea, ca va fi posibil sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2015, dar imi doresc din suflet sa fiu contrazisa in afirmatia pe care o fac astazi in fata d-voastra", a spus managerul Muzeului Regiunii Portilor de Fier, Doinita Chircu, in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Judetean din luna mai.

acum 57 luni (24 Aug 2015)

Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista, spune un proverb romanesc care se potriveste de minune cu ceea ce se intampla astazi la Drobeta Turnu Severin.

Autoritatile din Mehedinti nu au fost in stare nici macar sa cheltuiasca fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana pentru reabilitarea Complexului Muzeal Regiunea Portilor de Fier.

FOTO Gunoaiele din vecinatatea vestigiilor de la Drobeta

Si ca tabloul sa fie complet din peretii cuvei s-au desprins bucati mai mari sau mai mici din armatura. "Se va realiza o alta cuva"

Din birou, managerul de proiect de la Consiliul Judetean Mehedinti, Catalin Gabriel Ilina, spune ca lucrarile la Piciorul Podului lui Traian vor fi finalizate pana la sfarsitul anului.

"Din punct de vedere tehnic s-a propus spargerea cuvei de beton, se considera a fi nu cea mai buna solutie, se poate observa ca se aduna acolo foarte multa apa, infiltratii, precipitatii, si dupa spargerea acestei cuve de beron se va realiza o alta cuva - se cheama un sistem de pereti mulati care va asigura impermeabilizarea zonei. Timpul ramas este destul de scurt, dar conform graficului de executie a lucrarilor avem timp, 80 la suta din cuva a fost realizata, a ramas restul coloanelor secante si dupa realizarea acestora urmeaza spargerea cuvei de beton", spune acesta.

Realitatea din teren il contrazice insa si cel mai probabil lucrarile la Piciorul Podului lui Traian s-ar finaliza pana la sfarsitul lunii decembrie 2015 daca intre timp Consiliul Judetean Mehedinti ar descoperi un alt arhitect de talia lui Apolodor din Damasc. Cat priveste mizeria din jur este "scuzabila" in opinia managerului de proiect: "Pentru ca acolo este un santier, se lucreaza, sunt materiale de constructii, imposibil sa avem o zona absolut curata, putem vorbi de o zona impecabila dupa finalizarea lucrarilor". La sarbi se poate

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro