VIDEO Cum au intervenit cadrele ISU dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol. Al doilea clip filmat cu o drona arata neputinta pompierilor

VIDEO Cum au intervenit cadrele ISU dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol. Al doilea clip filmat cu o drona arata neputinta pompierilor

Filmarea data publicitatii astazi arata ca fortele de interventie nu au mers mai intai la coada elicopterului, asa cum era de asteptat, ci s-au oprit la marginea petei de combustibil de pe lac. Proprietarul dronei, Bogdan Dumitru a declarat pentru Adevarul ca filmarea a fost facuta de la aproximativ 40 metri de locul prabusirii elicopterului si de la o inaltime de 64 metri.

acum 65 luni (29 Dec 2014)

Clipul al doilea filmat de Bogdan Dumitru, managerul Claboo Media, a aparut la doua saptamani dupa producerea accidentului. Pe filmare se vede cum pompierii militari au plecat de la mal intr-o barca pneumatica, dar nu au reusit sa porneasca motorul.

De pe partea cealalta a lacului Siutghiol s-a apropiat de epava aparatului de zbor o barca pescareasca, condusa de un voluntar. Conform declaratiilor oficiala facute imediat dupa inceperea actiunii de salvare, medicul Laura Vizireanu a fost recuperata din apele aproape inghetate de acel pescar, nu de pompierii aflati in barca pneumatica.

Filmarea data publicitatii astazi arata ca fortele de interventie nu au mers mai intai la coada elicopterului, asa cum era de asteptat, ci s-au oprit la marginea petei de combustibil de pe lac. Aceasta a fost adusa la mal de un pescar si, in ciuda eforturilor medicilor, manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat.

Proprietarul dronei, Bogdan Dumitru a declarat pentru Adevarul ca filmarea a fost facuta de la aproximativ 40 metri de locul prabusirii elicopterului si de la o inaltime de 64 metri. Aparatul de zbor a pierdut legatura cu telecomanda aflata pe mal si din aceasta cauza nu a putut sa se apropie. Clipul surprins nu este unul cu sunet, pentru ca drona video nu avea astfel de capabilitati. Chiar si asa, procurorii militari pot sa analizeze mai bine modul de operare al pompierilor militari.

Drona a fost gasita de un trecator, a doua zi, la 300 metri distanta de locul unde a fost lansata.

Al doilea clip filmat de drona dupa prabusirea elicopterului SMURD ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro