VIDEO Cum arata Sarpele Rau, cea mai rapida si agresiva reptila din Romania. Exemplar urias filmat in Muntii Macinului

VIDEO Cum arata Sarpele Rau, cea mai rapida si agresiva reptila din Romania. Exemplar urias filmat in Muntii Macinului

Lungimea la care poate ajunge la maturitate, de pana la 2 metri, face sa fie atat de temuta. 13 din 1993, prin care Romania ratifica Conventia de la Berna (Anexa II), Directiva Europeana 92/43/EEC (Anexa IV) si de asemenea de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.

acum 32 luni (13 Apr 2018)

Biologul Vladimir Dumitru a reusit sa filmeze un exemplar din sarpele rau, specie care traieste in Muntii Macin din Dobrogea. Lungimea la care poate ajunge la maturitate, de pana la 2 metri, face sa fie atat de temuta. Nu este un sarpe periculos, in Romania doar viperele pot prezenta un oarecare agresivitate. Intrucat habitatele sale sunt amenintate, dar si din cauza faptului ca acesti serpi cad victima oamenilor, care ii ucid de teama, specia este amenintata. 13 din 1993, prin care Romania ratifica Conventia de la Berna (Anexa II), Directiva Europeana 92/43/EEC (Anexa IV) si de asemenea de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, aprobata cu modificari si completari ulterioare, fiind considerata o specie de interes comunitar si national ce necesita o protectie stricta. Sarpele rau este cel mai rapid si agresiv sarpe din Romania, spun specialistii, atingand lungimea de 2 metri. Capul este alungit, distinct de gat, botul rotund, ochii sunt relativ mari, cu pupila rotunda, conform herpetolife.ro.

Coloritul dorsal al sarpelui rau este cafeniu, brun-galbui sau brun-cenusiu. Coloritul dorsal al juvenililor este brun sau cenusiu avand pete inchise. Masculul apuca femela de gat, impletindu-si coada in jurul ei. Ponta este depusa la sfarsitul lunii iunie - inceputul lui iulie, fiind compusa din 5-12 oua. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro