VIDEO Cum arata noua librarie Humanitas Magheru, cu rafturi de carti semnate de scriitori celebri

VIDEO Cum arata noua librarie Humanitas Magheru, cu rafturi de carti semnate de scriitori celebri

De asemenea, in magazinul Takumi, cumparatorul va face o incursiune prin cultura si traditia Japoniei, putand achizitiona de la evantaie din matase de 59 de lei, papusi traditionale Haru No Uta de 115 - 120 de lei, seturi de portelan kutani de 355 de lei, boluri de piatra silicat pentru gatit - 350 de lei, cutitele de la 250 la 1.490 de lei - Kanematsu, cel mai scump, si pana la genti din piele de 850 de lei.

acum 48 luni (11 Apr 2017)

Prezent la deschidere, filosoful Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Humanitas, a declarat pentru Adevarul:

"Daca ma-ntrebati cum se face ca mai avem curajul sa deschidem librarii cand altele se inchid (...) raspunsul meu este ca nu pot trai fara un ideal, fara o implicare totala in ceva, ori pentru ca in ciuda a ceea ce cred unii si altii nu-mi tradez tara ci mi-o iubesc enorm, mie mi-a intrat in cap ca poporul nostru dispare daca se intrerupe legatura Romaniei cu cartea.

Filosoful a mai adaugat ca lipsa de interes a politicienilor fata de cultura in general si fata de carte in mod special este "marea tragedie a Romaniei".

"E o mare sarbatoare, e chiar o mare sarbatoare, pentru ca atatea librarii dispar, atatea teatre sau cinematografe se inchid in toata lumea asta mare, incat curajul de a deschide o noua librarie e extraordinar", a declarat Oana Pellea pentru Adevarul.

Carti cu autografele unor scriitori celebri si raftul Trending, in care sunt asezate volumele recomandate in presa ori de bloggeri si fani, sunt noutatile Librariei Humanitas, care se deschide pentru publicul larg miercuri, intr-un spatiu de 150 de metri patrati in care au incaput nu mai putin de 30.000 de carti.

De asemenea, in magazinul Takumi, cumparatorul va face o incursiune prin cultura si traditia Japoniei, putand achizitiona de la evantaie din matase de 59 de lei, papusi traditionale Haru No Uta de 115 - 120 de lei, seturi de portelan kutani de 355 de lei, boluri de piatra silicat pentru gatit - 350 de lei, cutitele de la 250 la 1.490 de lei - Kanematsu, cel mai scump, si pana la genti din piele de 850 de lei. Tot aici, cei care sunt in cautarea unui cadou deosebit pot alege cani din ceramica cu foita de argint, kutani, care costa 120 de lei, kimono-uri din matase naturala care cantaresc 50 de grame, sandale si incaltari traditionale.

Cum arata noua librarie Humanitas Magheru: Oana Pellea si Mircea Cartarescu, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro