VIDEO Cum arata ghiozdanul ideal pentru copii, care nu deformeaza coloana vertebrala

VIDEO Cum arata ghiozdanul ideal pentru copii, care nu deformeaza coloana vertebrala

De ani buni exista discutii aprinse cu privire la cantitatea de materiale didactice pe care elevii, de la varste foarte mici, ajung sa le poarte in spate zi de zi. "Troler-ul este un lucru bun cand vine vorba de greutate mare, un lucru rau cand este vorba de postura" Tocmai pentru ca, de la an la an, numarul mare de manuale si auxiliare a crescut, multi parinti au luat decizia de a le achizitiona celor mici trollere, astfel incat sa nu poarte pe umeri o mare greutate.

acum 43 luni (28 Sep 2017)

De ani buni exista discutii aprinse cu privire la cantitatea de materiale didactice pe care elevii, de la varste foarte mici, ajung sa le poarte in spate zi de zi. Cei pe care inca ii insotesc parintii la si de la scoala sunt pe undeva scutiti de pericolul deficientelor posturale generate de purtarea ghiozdanului, daca sarcina inca revine adultilor. Ceilalti insa ar trebui sa stie, si ei, dar si parintii lor, la ce sa fie atenti atunci cand cumpara, dar si cand poarta ghiozdanul. Pot sa apara de asemenea dureri in zona cervicala, dureri la nivelul umarului (cand ghiozdanul este purtat pe un singur umar) etc.

Cum arata, atunci, ghiozdanul ideal, ne-a dezvaluit terapeutul: "Ghiozdanul ideal trebuie sa fie cat mai ridicat, o parte a lui finala trebuie sa se opreasca la linia feselor, pentru ca acolo este centrul de greutate al corpului uman. Ca punct de reper, putin mai jos de unde se leaga cureaua la pantaloni ar trebui sa se termine", spune terapeutul. Depozitarea tuturor materialelor intr-un singur compartiment este un lucru rau, pentru ca greutatea va determina un reflex de aparare din partea organismului, care nu trebuie sa cada pe spate, si atunci se va antrena in fata", explica Alin Burileanu.

"Troler-ul este un lucru bun cand vine vorba de greutate mare, un lucru rau cand este vorba de postura"

Tocmai pentru ca, de la an la an, numarul mare de manuale si auxiliare a crescut, multi parinti au luat decizia de a le achizitiona celor mici trollere, astfel incat sa nu poarte pe umeri o mare greutate. Cat de indicate sunt, insa, acestea pentru o pozitie corecta a corpului ne-a explicat de asemenea kinetoterapeutul. "Troler-ul este un lucru bun cand vine vorba de greutate mare, un lucru rau cand este vorba de postura.

Cum trebuie purtat corect ghiozdanul, astfel incat sa nu determine deformari ale coloanei

Probleme intervin si atunci cand fie purtam ghioz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro