VIDEO Cum arata avionul lui Hitler, conceput pentru a schimba cursul celui de-al Doilea Razboi Mondial si care a inspirat bombardierul invizibil B-21

VIDEO Cum arata avionul lui Hitler, conceput pentru a schimba cursul celui de-al Doilea Razboi Mondial si care a inspirat bombardierul invizibil B-21

Singurul avion Hotern HO 229 care mai exista in prezent FOTO warhistoryonline Fratii Reimer si Walter Horten au inceput sa lucreze la proiectul Gotha Go 229 dupa ce Hermann Goring, comandantul Luftwaffe, a cerut ca Al Treilea Reich sa se doteze cu un avion capabil sa transporte 1.000 de kilograme de explozibili pe o distanta de 1.000 de kilometri si cu o viteza de 1.000 de kilometri pe ora.

acum 30 luni (24 May 2017)

Grupul american Northrop Grumman a anuntat recent ca lucreaza la dezvoltarea bombardierului invizibil B-21 pentru armata americana.

Primul avion cu reactie de acest tip a fost conceput de fratii Horten, in Germania nazista.

Singurul avion Hotern HO 229 care mai exista in prezent FOTO warhistoryonline

Fratii Reimer si Walter Horten au inceput sa lucreze la proiectul Gotha Go 229 dupa ce Hermann Goring, comandantul Luftwaffe, a cerut ca Al Treilea Reich sa se doteze cu un avion capabil sa transporte 1.000 de kilograme de explozibili pe o distanta de 1.000 de kilometri si cu o viteza de 1.000 de kilometri pe ora.

Cei doi frati au prezentat proiectul unui avion in forma unei aripi zburatoare, iar comisia de experti l-a aprobat imediat.

Regimul nazist a comandat 40 de astfel de avioane. Totusi, Horten Ho 229 nu a fost folosit de armata germana. In aprilie 1945, trupele americane au intrat la Friedrichroda (Turingia) si au pus mana pe toate avioanele experimentale produse de fratii Horten.

Horten Ho 229 avea o viteaza superioara avioanelor similare existente pe vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial si ar fi putut deveni o adevarata amenintare pentru fortele aliate, conchide "The National Interest". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro