VIDEO Cum ajuta filmele in educarea copiilor. Cele trei intrebari pe care fiecare parinte ar fi bine sa si le adreseze

VIDEO Cum ajuta filmele in educarea copiilor. Cele trei intrebari pe care fiecare parinte ar fi bine sa si le adreseze

Colin Stokes este director la firma din SUA si manager la o organizatie non-profit din domneiul educatiei ce incearca sa ajute copiii defavorizati din opt state americane. A vorbit mai intai despre filmul "Vrajitorul din Oz", pe care l-a vazut cu fiica sa cand avea cativa anisori, apoi despre "Razboiul stelelor" pe care l-a vizionat mai tarziu cu fiica sa, dar si cu fiul sau care avea 3 ani si reusise sa se piteasca fara ca adultii din casa sa-l observe decat atunci cand filmul era in toi.

acum 59 luni (28 Oct 2017)

Colin Stokes este director la firma din SUA si manager la o organizatie non-profit din domneiul educatiei ce incearca sa ajute copiii defavorizati din opt state americane. Fost actor si designer grafic in New York, acesta si-a inceput discursul la TEDx, in 2012, povestindu-le celor din sala ca "traim ancorati in prezent si ne crestem copiii intr-un complex de fantezie, spectacol si industrie".

A vorbit mai intai despre filmul "Vrajitorul din Oz", pe care l-a vazut cu fiica sa cand avea cativa anisori, apoi despre "Razboiul stelelor" pe care l-a vizionat mai tarziu cu fiica sa, dar si cu fiul sau care avea 3 ani si reusise sa se piteasca fara ca adultii din casa sa-l observe decat atunci cand filmul era in toi.

"E mare diferenta intre cele doua filme, cateva deosebiri majore intre "Vrajitorul din Oz" si toate filmele din prezent. Un alt lucru unic la "Vrajitorul din Oz" este ca personajele cele mai viteze, intelepte si chiar si cele negative sunt toate femei. Am inceput sa imi dau seama de asta cand i-am aratat fiicei mele "Razboiul stelelor", ani mai tarziu, si situatia era diferita. Sau e atras de faptul ca sunt numai baieti in univers, cu exceptia Matusii Beru si, bineinteles, a acestei printese, care-i grozava, dar care asteapta aproape tot filmul sa-l recompenseze pe erou cu o medalie si o ochiada, sa-i multumeasca pentru a fi salvat universul cu ajutorul puterilor magice cu care s-a nascut?", povesteste Colin.

Experienta l-a facut sa se intrebe de ce exista atata forta in filmele pentru copii si sa analizeze situatia. A observat ca filmele se axeaza foarte mult pe infrangerea personajului negativ si pe obtinerea recompensei, nu pe relatii si alte calatorii. Alison Bechdel e o autoare de benzi desenate si prin anii 80 a inregistrat o conversatie cu un prieten despre evaluarea filmelor pe care le vizionau. Si conversatia lor este si despre altceva in afara de baiatul pe care amandoua i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro