VIDEO Cum a reusit o familie de romi sa locuiasca ilegal 17 ani intr-un apartament al statului fara sa plateasca chirie. "A fost debandada generala"

VIDEO Cum a reusit o familie de romi sa locuiasca ilegal 17 ani intr-un apartament al statului fara sa plateasca chirie.

Cazul romilor care au ocupat ani de zile, abuziv, un apartament al statului Instanta a impus despagubirea romilor in baza articolului de lege care prevede ca "in cazul in care autorul lucrarii utile este de rea-credinta, proprietarul imobilului are dreptul sa devina proprietarul lucrarii, in functie de regimul acesteia, cu sau fara inscriere in cartea funciara, dupa caz, platind, la alegerea sa, autorului lucrarii fie jumatate din valoarea materialelor si a manoperei, fie jumatate din sporul de valoare adus imobilului".

acum 43 luni (20 Mar 2018)

Aici, intr-o cladire istorica cu zeci de apartamente, unele proprietate privata, statul roman detine mai multe apartamente, administrate de Primaria Timisoara. In urma cu cateva zile, apartamentul cu numarul 23, o locuinta sociala in suprafata de 50 de mp, i-a fost repartizat de primarie unei familii formate din trei frati (doi barbati si o femeie) si tatal acestora, un barbat in varsta. Cazul este unul social,

Cazul este unul social, iar din apartamentul 23, inainte de a se muta actualii chiriasi, a fost evacuata o familie de romi care a ocupat locuinta ani de zile fara niciun drept, implicit fara plata chiriei de 74 de lei lunar. Din datele intrate in posesia "Adevarul" reiese ca familia Novacovici, formata din mai multi membri, a ocupat abuziv locuinta din Piata Traian timp de 17 ani. Astfel, dintr-un document aflat pe rolul instantelor de judecata reiese ca actiunea de evacuare a familiei Novacovici a inceput in 13 noiembrie 2015, cand romii "au fost somati sa elibereze si sa predea spatiul intr-un termen de 30 zile de la primirea notificarii, avand in vedere faptul ca nu detin niciun titlu asupra acestuia, folosindu-1 in mod abuziv si fara drept".

"Ingaduiti" dupa ce au ocupat apartamentul statului

Pentru ca familia Novacovici a refuzat sa elibereze apartamentul administrat de primarie, municipalitatea a deschis la inceputul anului 2016 un proces prin care a cerut "evacuarea neconditionata a reclamantilor si a tuturor ocupantilor apartamentului 23 pentru lipsa de titlu". Totoda, primaria a cerut si obligarea familiei Novacovici la plata chiriei de 74 de lei pe luna pentru perioada 01.02.2013 - 31.01.2016.

In aprilie 2017, romii au dat in judecata Primaria Timisoara, cerand despagubiri de 10.000 de euro pentru imbunatatirile aduse apartamentului in perioada in care au ocupat locuinta abuziv. In proces, familia Novacovici a aratat ca formeaza o familie cu copii si nepoti si locuiesc in apartament de mai bine de 17 ani. <... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro