VIDEO Cum a aparut "Puiului de somn", animatia nominalizata la premiile Gopo, care a dat viata viselor

VIDEO Cum a aparut

"Pui de somn" sau cum au prins visele viata Desi Paul a facut pana acum 10 animatii, proiectul care a starnit cea mai mare admiratie este "Pui de somn", inspirata tocmai din franturi de vise. Animatia care se intinde pe doar cateva minute este formata din mai bine de 8000 de desene, care abia au incaput intr-o cutie de pantofi. Aceasta a fost recompensata cu premiul pentru cel mai bun film de animatie la Filmul de Piatra de la Piatra Neamt si cu premiul pentru cel mai bun film romanesc la festivalul dedicat animatiilor Anim`est.

acum 67 luni (17 Mar 2015)

Energia si sufletul pe care le pune Paul Muresan in absolut toate conversatiile sunt de-a dreptul bulversate. Traieste prin desene, traieste pentru desene, iar acest lucru este vizibil inca de la prima fraza pe care o rosteste.

Paul Muresan are 27 de ani si se declara indragostit de animatie si desene animate inca de cand era copil.

A urmat o scoala de profil in Bistrita si o facultate de arte in Cluj-Napoca.

In lipsa unor scoli romanesti care sa pregateasca animatori, bistriteanul a profitat din plin de cele patru luni petrecute in Germania. A petrecut ore si nopti in atelierele nemtilor si a inmagazinat toate informatiile care veneau de la profesorii sai. Ropotele de aplauze pe are le-a starnit animatia de nici cinci minute formata din cateva mii bune de desene, l-au incurajat pe Paul Muresan.

"Am desenat atat de mult, incat toti cei de la universitatea din Germania spuneau ca sunt nebun. Profitam de aceasta sansa cat puteam de tare, pentru ca in Romania animatia este un fel de bebelus", explica animatorul.

Pana si sunetele din animatie au fost realizate de catre Paul. A inregistrat cu ajutorul unui reportofon sunetele produse de niste bete care loveau un obiect, sunete cu care a creat un ritm, numai bun pentru actiunea din animatie. Expresia: "Ai facut o greseala mai mare ca tine" era cat se poate de adevarata in contextul acesta", spune Paul. A incercat sa deseneze pe o masa obisnuita din sticla la care a atasat un bec, insa metoda parca nu oferea rezultatele asteptate asa ca a renuntat repede si si-a indreptat atentia asupra geamului. La inceput era destul de obositor din cauza pozitiei, insa in timp m-am obisnuit.

"Pui de somn" sau cum au prins visele viata

Desi Paul a facut pana acum 10 animatii, proiectul care a starnit cea mai mare admiratie este "Pui de somn", inspirata tocmai din franturi de vise.

"Aveam doar frantu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro