VIDEO Cum a ajuns Vasluiul sa aiba unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din Romania

VIDEO Cum a ajuns Vasluiul sa aiba unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din Romania

Gazonul este de proveninenta romaneasca, fiind amenajat in functie de zona: gazon de umbra, respectiv gazon de soare", precizeaza viceprimarul Dragos Cazacu De ingrijirea parcului se ocupa zilnic 12 angajati, iar costurile anuale de intretinere se ridica la 200.000 de lei, bani alocati de la bugetul local. Situat in partea de nord municipiului Vaslui, este delimitata de strazile: la sud de strada Mihail Kogalniceanu, la vest de Andrei Muresanu, la nord de Ioanesei Adrian, la est de Veteran Turcanu.

acum 28 luni (17 May 2018)

GALERIE FOTO

La Gala AMR, municipiului Vaslui i-a revenit premiul de excelenta la categoria parcuri, spatii verzi, devansand Cluj Napoca. Considerat "fratele" mai mic al parcului Copou din Iasi, Copoul din Vaslui a suferit in ultimii zece ani transformari radicale, cele 11 hectare de teren fiind Iamenajate in cele mai mici detalii.

Zeci de specii de arbusti, arbori foiosi, conifere, plante perene sau agatatoare infrumuseteaza parcul, peisagistica florala fiind adaptata fiecarui sezon. Gazonul este de proveninenta romaneasca, fiind amenajat in functie de zona: gazon de umbra, respectiv gazon de soare", precizeaza viceprimarul Dragos Cazacu

De ingrijirea parcului se ocupa zilnic 12 angajati, iar costurile anuale de intretinere se ridica la 200.000 de lei, bani alocati de la bugetul local.

Incepand cu anul 2006 imaginea Copoului vasluian s-a modificat radical, dintr-un parc aflat aproape de paragina, devenind una dintre cele mai frumoase si ingrijite gradini publice din tara. Au fost reamenajate aleile, un parc japonez, terenul de tenis, precum si parcul de joaca pentru copii. Cele mai importante fonduri au fost alocate in 2011, cand pentru lucrarile din Parcul Copou au fost acordate 500.000 lei de la Ministerul Mediului.

Mai bine de jumatate din totalul celor 11 hectare au fost repopulate cu arbori si arbusti cum nu se mai intalnesc in aceasta zona a tarii. Pe langa speciile mai des intalnite in parcuri si gradini publice (brad, mesteacan, ienupar, molid argintiu tisa, tuia), in Parcul Copou din Vaslui sunt plantate numeroase hortensii, magnolii, rododendroni, trandafiri in trunchi, liliac in aliniament de gard viu, tei sub forma de umbrela, trandafiri cataratori, arbore-lalea, cedri dirijati sub forma de bonsai, ciresi japonezi, artar japonez, gutui japonez, ultimii aflandu-se in Gradina japoneza.

Extinderea parcului si un nou ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro