VIDEO Cum a ajuns un festival din Belgia sa fie botezat "Vama Veche". Localnicii nu stiu ce inseamna si nici nu se intreaba

VIDEO Cum a ajuns un festival din Belgia sa fie botezat

Sediul firmei este intr-un fost depozit vamal, iar cand cineva din echipa initiala, care fusese in Vama Veche din Romania, le-a povestit colegilor ce atmosfera boema si noncoformista a gasit in satul de la Marea Neagra, tuturor li s-a parut o idee buna sa dea festivalului acest nume. Dar Vama Veche din Romania este cu siguranta pe lista noastra de dorinte, macar pentru o vizita de documentare, daca nu pentru o vacanta", marturiseste Wannes Fremaut, directorul artistic al festivalului. Imagini de neuitat de la Marea Neagra, care va vor face pofta de lenevit in bataia soarelui FOTO Vama Veche, locul unde nu exista limite.

acum 79 luni (19 Jul 2017)

Belgienii pronunta "Vama Vekke", dar nu stiu ce inseamna.

"Nimeni din Belgia nu intreaba ce inseamna Vama Veche, publicul l-a luat ca atare. Dar in fiecare an vin romani care tin sa ne salute bucurosi ca gasesc Vama Veche aici", rade Tom Deschacht, PR-ul festivalului organizat in fiecare vara la Bruges, capitala Flandrei de Vest din Belgia.

Festivalul artistic cu nume romanesc "Vama Veche" are loc in Astridpark, nu departe de centrul istoric al Bruges-ului, ce este inclus in patrimoniul mondial UNESCO. In cetatea scaldata de canale si inundata de turisti, Romania are un ambasador nesperat care-i poate face reclama in mijlocul unuia dintre cele mai vizitate orasele medievale din lume.

Istoria incepe in 2006, cand municipalitatea din Bruges (Brugge, in limba olandeza/neerlandeza care se vorbeste in partea flamanda a Belgiei) a infiintat o firma pentru organizare de evenimente pentru promovarea valorilor locale, "Het Entrepot" (in traducere "depozitul").

Sediul firmei este intr-un fost depozit vamal, iar cand cineva din echipa initiala, care fusese in Vama Veche din Romania, le-a povestit colegilor ce atmosfera boema si noncoformista a gasit in satul de la Marea Neagra, tuturor li s-a parut o idee buna sa dea festivalului acest nume. Numele de Vama Veche a fost alegerea ideala", explica Tom. 11

Prima editie a avut loc in 2007, iar anul acesta, la a 11-a editie, Festivalul Vama Veche din Brugge s-a tinut intre 30 iunie si 5 iulie, locul de desfasurare fiind Koningin Astridpark ("Parcul Reginei Astrid") din apropierea centrului istoric. Spatiul este restrans, cat pentru 2.500 spectatori, cu scena, baruri si terase in aer liber, locuri de joaca.

Spectatorii incep sa vina pe la pranz si stau la mesele asezate la umbra, racorindu-se cu o bere sau o limonada. La editia din 2017, cap de afis a fost un muzician din Canada - Sean Nichol... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro