VIDEO Cristian Ghinea: Pesedistii veneau la mine si il parau pe Ghita. PSD inca mai crede ca sta cineva cu surubelnita la Facebook si pierd alegerile

VIDEO Cristian Ghinea: Pesedistii veneau la mine si il parau pe Ghita. PSD inca mai crede ca sta cineva cu surubelnita la Facebook si pierd alegerile

Cristian Ghinea a renuntat la functia de ministru al Fondurilor Europene pentru a candida la alegerile parlamentare de pe listele USR, partidul lui Nicusor Dan. Vad ceva miscari placute la PNL, vad o forta, un val care vine peste clasa politica numit USR, in schimb, de cealalta parte vad un peisaj dezolant, vad un PSD care nu s-a schimbat, ba dimpotriva, face pasi inapoi, un ALDE care a devemnit pubela de atrasi penali de la alte partide, un Traian Basescu care a decazut enorm ca om politic, deci am toate motivele sa intru in arena. De fapt, eu vad Guvernul Ciolos ca un precursor al USR in a chema o noua generatie de profesionisti sa-si puna, asa cum am spus, intre paranteze afacerile, cariera in general, si sa vina sa lucreze pentru interesul public. Pungasii astia care efectiv au furat, si eu pot sa dovedesc ca Ghita a mai facut o firma a lui si, prin interpusi, a luat un contract de 5 milioane de euro pentru un sistem informatic la POSDRU. Au fost episoade in care ministrii au fost enervati de consilierul de stat Ghinea, dar nu-si permitea nimeni sa nu ma primeasca, pentru ca eram vazut dintre cei foarte apropiati de Ciolos.

acum 75 luni (31 Oct 2016)

Cristian Ghinea a renuntat la functia de ministru al Fondurilor Europene pentru a candida la alegerile parlamentare de pe listele USR, partidul lui Nicusor Dan. Cristian Ghinea povesteste un episod elocvent despre influenta lui Sebastian Ghita in Ministerul Fondurilor Europene: pe 31 decembrie 2015, cand lumea se pregatea de Revelion, unii functionari semnau contracte cu dedicatie pentru Ghita. Acum, Ghita spune ca Ghinea a antrenat tineri pentru lupte de strada in Turcia.

Adevarul: De ce ati ales sa continuati cariera politica si nu sa va intoarceti in paginile Dilemei Vechi?

Cristian Ghinea: Sper ca in paginile Dilemei Vechi sa ma intorc la un moment dat. Candidatura din partea USR mi s-a parut cea mai logica modalitate de continua acest mare proiect - primenirea administratiei si a clasei politice, odata cu Guvernul Ciolos, pentru ca partidele nu au folosit ragazul de un an pentru a schimba peisajul, comportamentul. Vad ceva miscari placute la PNL, vad o forta, un val care vine peste clasa politica numit USR, in schimb, de cealalta parte vad un peisaj dezolant, vad un PSD care nu s-a schimbat, ba dimpotriva, face pasi inapoi, un ALDE care a devemnit pubela de atrasi penali de la alte partide, un Traian Basescu care a decazut enorm ca om politic, deci am toate motivele sa intru in arena.

Si de ce ati ales USR, si nu PNL, pentru ca, asa cum ati spus, si acolo se misca lucrurile?

Pentru ca doar USR poate in acest moment sa puna pe masa acea speranta in care oamenii se pot regasi pentru innoirea clasei politice. USR este un soi de animal cu totul special in aceasta gradina zoologica. De fapt, eu vad Guvernul Ciolos ca un precursor al USR in a chema o noua generatie de profesionisti sa-si puna, asa cum am spus, intre paranteze afacerile, cariera in general, si sa vina sa lucreze pentru interesul public.

Priviti aceasta candidatura ca pe o cale de a ajunge din nou... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro