VIDEO Corupttur, traseul turistic care dezvaluie faptele de coruptie ale politicienilor "manjiti"

VIDEO Corupttur, traseul turistic care dezvaluie faptele de coruptie ale politicienilor

Autobuzul Corruptour lansat de grupul de activism Via Ciudadana face deja senzatie in randul turisilor si localnicilor din Monterrey. Turul cu autobuzul este gratuit si dureaza o ora, iar reprezentantii grupului de activism au declarat ca in cele cateva saptamani de cand au lansat "Corruptour" nu fac fata cererilor venite din partea turistilor, localnicilor, dar si jurnalistilor din presa locala.

acum 113 luni (20 Jan 2015)

Autobuzul Corruptour lansat de grupul de activism Via Ciudadana face deja senzatie in randul turisilor si localnicilor din Monterrey.

Turul cu autobuzul este gratuit si dureaza o ora, iar reprezentantii grupului de activism au declarat ca in cele cateva saptamani de cand au lansat "Corruptour" nu fac fata cererilor venite din partea turistilor, localnicilor, dar si jurnalistilor din presa locala.

Printre locurile unde opreste autobuzul "Corruptour" se numara Casino Royale, unde 52 de oameni au fost ucisi in 2011, tragedie pusa de politie pe seama traficantilor de droguri. Activistul Miguel Trevino, presedintele organizatiei, a descris cazinoul drept un "monument al coruptiei", mentionand ca oamenii au murit pentru ca usile de evacuare au fost blocate si ca ancheta politiei a fost un esec.

Printre cele zece obiective sunt incluse si Palatul guvernatorului, cladirea congresului si alte institutii publice importante unde banii publici au fost risipiti fara cap sau au fost delapidate sume enorme de bani.

Autobuzul opreste inclusiv in partea industriala a orasului, in nord, unde vizitatorii pot vedea casele meschine construite pentru saraci, case ridicate fara un plan de urbanism si fara sa fie dotate cu utilitati, pe care oamenii le-au parasit intre timp.

Cand ii intrebi pe oameni care sunt cele mai mari motive de ingrijorare, raspund ca violenta, somajul si situatia economica, in loc sa mentioneze coruptia.

Mexic se situeaza pe locul 106 din 177 intr-un top realizat de Transparency International in 2013, care a luat in calcul nivelul coruptiei publice, clasament in care cele mai corupte state se afla pe ultimele locuri. Grupul de activisti spera ca aceasta initiativa aparent turistica va mobiliza societatea mexicana sa ia atitudine impotriva coruptiei, in conditiile in care prea putini politicieni care fac abuz de putere sunt ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro