VIDEO Controversele gradinii zoo unde au avut loc cele mai bizare intamplari. Ce vad turistii in "inchisoarea" animalelor

VIDEO Controversele gradinii zoo unde au avut loc cele mai bizare intamplari. Ce vad turistii in

Animalele de la Zoo Hunedoara / VIDEO Adevarul Ce vad turistii la zoo Gradina zoologica se dezvaluie oaspetilor sai ca un imens tarc, ocupat de un complex de custi de diferite dimensiuni, cu structura din beton si gratii de fier, de imprejmuiri cu gard de plasa si constructii solide, protejate de sarme conectate la curent, locuri folosite pentru cazarea animalelor pretioase: o pereche de lei, o pereche de tigri, un pavian si cativa ursi carpatini. "Angajatul gradinii zoologice a predat cei trei capriori unui hunedorean, care i-a sacrificat, eviscerat si depozitat la locuinta sa de domiciliu, din municipiul Hunedoara, de unde a fost recuperata cantitatea de 26,5 de kilograme de carne", informa Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara.

acum 65 luni (14 Apr 2018)

Gradina zoologica din Hunedoara a fost infiintata de peste patru decenii, la marginea Padurii Chizid, iar in ultimii ani a fost promovata ca o atractie turistica a municipiului. Aproape 100 de animale salbatice si domestice ocupa custile, boxele si tarcurile parcului a carui suprafata totala se apropie de trei hectare.

Atractiva pentru copii, gradina zoologica a iscat de-a lungul timpului o multime de controverse.

Din 2011, timp de trei ani, locul a fost inchis publicului, pe durata unui proiect de modernizare, de peste 400.000 de euro, iar in 2016 a fost inchis din nou, pentru cateva saptamani, ca urmare a unui control efectuat de inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare Hunedoara. Unii localnici au reclamat conditiile in care sunt tinute animalele si starea acestora, in timp ce pentru altii plimbarea pe aleile parcului, printre custile vietuitoarelor sale reprezinta un mijloc de relaxare.

Putini turisti din afara orasului viziteaza parcul zoologic, locul fiind mai putin cunoscut si prea indepartat de Castelul Corvinilor, principala atractie turistica a orasului. In urma cu trei ani primaria a achizitionat un trenulet turistic, cu 28.000 de euro, pe care urma sa il foloseasca pe traseul Castelul Corvinilor - Gradina Zoologica. O pagina de Facebook a fost infiintata pentru promovarea zonei, iar uneori elevii scolilor din Hunedoara sunt invitati la actiunile de popularizare ale acesteia.

Animalele de la Zoo Hunedoara / VIDEO Adevarul

Ce vad turistii la zoo

Gradina zoologica se dezvaluie oaspetilor sai ca un imens tarc, ocupat de un complex de custi de diferite dimensiuni, cu structura din beton si gratii de fier, de imprejmuiri cu gard de plasa si constructii solide, protejate de sarme conectate la curent, locuri folosite pentru cazarea animalelor pretioase: o pereche de lei, o pereche de tigri, un pavian si cativa ursi carpatini.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro