VIDEO Controversatul film "The Interview", lansat online in Ajunul Craciunului si piratat imediat dupa aceea

VIDEO Controversatul film

Presedintele american Barack Obama a salutat decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, intr-un numar limitat de sali din Statele Unite ale Americii, ignorand astfel amenintarile cu represalii prin atacuri informatice ale piratilor cibernetici care se identifica sub numele de Guardians of Peace (GOP). Hackerii au expus datele personale, inclusiv adrese, e-mailuri si numere de securitate sociala, ale celor 47.000 de angajati de la Sony, dar si ale unor celebritati, printre care Angelina Jolie, Cameron Diaz si Leonardo DiCaprio.

acum 63 luni (26 Dec 2014)

Studiourile Sony au lansat comedia "The Interview" pe platforme precum Youtube, Google Play, Xbox si pe site-ul Sony Seetheinterview.com.

Totusi, la doar doua zile de cand filmul a fost distribuit online, au aparut si primele variante piratate, pe site-uri de tip torente, scrie BBC.

Presedintele american Barack Obama a salutat decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, intr-un numar limitat de sali din Statele Unite ale Americii, ignorand astfel amenintarile cu represalii prin atacuri informatice ale piratilor cibernetici care se identifica sub numele de Guardians of Peace (GOP).

Filmul, care prezinta un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a declansat mania administratiei de la Phenian care ar fi in spatele atacului informatic asupra Sony Pictures, potrivit autoritatilor americane. Mai multi agenti FBI ii vor vizita sau ii vor apela pe responsabilii celor aproximativ 200 de sali de cinema care au acceptat sa lanseze filmul, pentru a-i avertiza ca se expun unor posibile amenintari.

Pe 24 noiembrie, Sony Pictures a fost tinta unui atac informatic masiv revendicat de gruparea de hackeri Guardians of Peace (Gardienii Pacii), atribuit Coreei de Nord. Hackerii au expus datele personale, inclusiv adrese, e-mailuri si numere de securitate sociala, ale celor 47.000 de angajati de la Sony, dar si ale unor celebritati, printre care Angelina Jolie, Cameron Diaz si Leonardo DiCaprio. Printre documentele care au fost publicate ilegal se numara si unele deosebit de stanjenitoare pentru Sony, precum mesajele co-presedintelui companiei, Amy Pascal, care a scris fraze cu tendinte rasiste despre liderul american Barack Obama in corespondenta sa cu un producator de film, scrie Mediafax. Reprezentantii studiourilor se afla de atunci intr-o situatie dificila, incercand sa gestioneze situatia de criza, mai ales du... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro