VIDEO Controlorii de trafic aerian au intrat in greva de avertisment. Zborurile vor avea intarzieri de 2-3 ore

VIDEO Controlorii de trafic aerian au intrat in greva de avertisment. Zborurile vor avea intarzieri de 2-3 ore

Scuze pentru disconfort Joi seara, sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR) isi cere scuze public pentru "disconfortul" care va fi creat vineri cu ocazia grevei de avertisment de doua ore, declansata de catre angajatii ROMATSA, regia de stat care se ocupa cu dirijarea traficului aerian din Romania, insa precizeaza ca actiunea este urmarea unei "lungi batalii pentru pastrarea prestigiului institutiei, pentru depolitizarea si decapusarea ei". Ultima greva de avertisment declansata de controlorii de trafic aerian a avut loc in iulie 2015 si a afectat 22 de aterizari si 18 decolari, adica 40 de miscari de aeronave programate pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, conform planurilor de zbor.

acum 84 luni (12 May 2017)

UPDATE Formalitatile si controalele de pe aeroportul Otopeni se desfasoara conform programului. Unii dintre ei vor pleca la timp sau foarte aproape de ora programata, unii vor pleca cu o intarziere care poate fi mai mica sau mai mare", a spus Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) a declansat vineri, intre orele 11:00 si 13:00, o greva de avertisment, din cauza lipsei contractului colectiv de munca, care a expirat din data de 1 septembrie 2016, dar si pentru ca nu s-a ajuns la nicio intelegere cu autoritatile in privinta revendicarilor salariatilor. In timpul grevei se va asigura mai mult de o treime din activitatea normala a ROMATSA, iar organizatorii acesteia, respectiv comisia de negociere a sindicatului ATSR, au disponibilitatea de a continua negocierile cu patronatul in vederea solutionarii revendicarilor. Greva controlorilor de trafic aerian nu va afecta zborurile monarhilor, sefilor de stat, premierilor si ministrilor, zborurile misiunilor de cautare si salvare, zborurile militare, zborurile umanitare si zborurile de politie aeriana. Controlorii de trafic avertizeaza ca in cazul in care greva de avertisment nu are ca efect solutionarea revendicarilor si incheierea unui nou Contract Colectiv de Munca vor declansa greva generala.

Scuze pentru disconfort Joi seara, sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR) isi cere scuze public pentru "disconfortul" care va fi creat vineri cu ocazia grevei de avertisment de doua ore, declansata de catre angajatii ROMATSA, regia de stat care se ocupa cu dirijarea traficului aerian din Romania, insa precizeaza ca actiunea este urmarea unei "lungi batalii pentru pastrarea prestigiului institutiei, pentru depolitizarea si decapusarea ei". Sindicalistii spun ca nu urmaresc avantaje materiale, ci siguranta locului de munca, avertizand ca inmultirea zborurilor pe teritoriul romane... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro