VIDEO Cometa 67P si secretele ei: viata s-ar fi format in spatiu prima oara

VIDEO Cometa 67P si secretele ei: viata s-ar fi format in spatiu prima oara

Potrivit Agentiei Spatiale Europene, sonda Philae a descoperit compusi organici pe suprafata cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko. De cand a ajuns pe cometa, Philae a studiat suprafata si atmosfera vreme de 60 de ore.

acum 116 luni (19 Nov 2014)

Potrivit Agentiei Spatiale Europene, sonda Philae a descoperit compusi organici pe suprafata cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko. Practic, un instrument stiintific de pe cometa a "adulmecat" atmosfera cometei si a identificat un compus organic necunoscut momentan.

Stephan Ulamec, managerul proiectului Philae, a spus ca aceste molecule organice vor fi studiate pentru a intelege daca moleculele organice, adica viata, a fost adusa de comete pe Terra.

Philae poate sa studieze cometa vreme de 1,5 ore pe zi si apoi intra in hibernare. De cand a ajuns pe cometa, Philae a studiat suprafata si atmosfera vreme de 60 de ore.

Philae a ajuns pe comet pe 12 noiembrie, dupa o calatorie de 10 ani. Misiunea ei principala a fost sa ajunga pe suprafata unei comete, sa se ataseze si sa transmita date in premiera.

Lansarea initiala a fost facuta pe 2 martie 2004 si racheta cu Rosetta si sonda Philae a calatorit 3.907 zile prin spatiu. Pe 14 noiembrie 2014, la doua zile dupa ce a ajuns pe cometa, Rosetta a intrat in tacere pentru ca nu mai avea capacitate electrica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro