VIDEO Coltul de lume unde mancarea saracilor si a gravidelor este noroiul cu sare si margarina

VIDEO Coltul de lume unde mancarea saracilor si a gravidelor este noroiul cu sare si margarina

Un scurt reportaj realizat de Associated Press, in ianuarie 2008, in Cite Soleil, o comuna extrem de saraca si dens populata din zona metropolitana Port-au-Prince, Haiti, arata o alta fata a lumii: saracia ii facea pe haitieni sa manance prajiturele din noroi deoarece nu-si permiteau nici macar o farfurie cu orez.

acum 46 luni (24 Jan 2017)

Un scurt reportaj realizat de Associated Press, in ianuarie 2008, in Cite Soleil, o comuna extrem de saraca si dens populata din zona metropolitana Port-au-Prince, Haiti, arata o alta fata a lumii: saracia ii facea pe haitieni sa manance prajiturele din noroi deoarece nu-si permiteau nici macar o farfurie cu orez. Realitatile crude filmate de AP s-au pastrat in ciuda avertismentelor medicilor ca acele prajiturele cu lut, sare, margarina si bucati din legume - ocazional, si zahar - duc la malnutritie, dar si ale autoritatilor care repeta ca acel noroi poate contine paraziti si toxi e nesanatoase corpului uman. Materialul acestuia, facut pentru Population Control, o platforma cu stiri despre populatie si sanatate, descrie saracia lucie si lipsa totala de igiena in care traiesc haitienii din Cite Soleil. Intr-un astfel de mediu, zeci de copii se joaca printre gunoaie, iar multi dintre ei sunt bolnavi de SIDA.

Un alt reportaj al celor de la World Focus Online, din februarie 2009, califica aceste prajiturele/turte din noroi drept "un semn al saraciei".

Reporterul spunea ca localnicii considera aceste prajiturele - ce aduc a niste turte gri uscate la soare - sunt bogate in minerale si vitamine, desi medicii neaga aproape de fiecare data cand sunt intrebati despre sanatatea acestui aliment.

Acestea nasc o mica industrie cum se poate vedea din imaginile de mai jos: un sac de lut costa in 2009 patru dolari si femeile il amesteca cu sare, bucati de legume si, uneori, cu zahar.

Reportajul facut de cei de la World Focus Online

Gravidele consuma acest preparat haitian deoarece cred ca el contine calciu si anti-acid, desi doctorii nu sunt de acord cu ele. Intr-un material din iulie 2013, reprezentantul World Food Programme din Haiti, Lesly Guillaume, declara ca prajiturelel/turtele sunt un consumate de gravide deoarece sunt un fel de medicament.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro