VIDEO CNA a interzis spoturile de promovare a CEC Bank cu Brancusi fals

VIDEO CNA a interzis spoturile de promovare a CEC Bank cu Brancusi fals

93 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, care stipuleaza: "Comunicarile comerciale audiovizuale trebuie sa respecte, indiferent de forma si de durata, principiile de protectie a minorului, de informare corecta a publicului, de respectare a demnitatii umane, de asigurare a unei concurente loiale", se arata intr-un comunicat al CNA. "Intentia creatorului este aceea de a oferi autenticitate filmarii, de a crea aparenta de veridic, de vintage, de confesiune originala a lui Constantin Brancusi.

acum 115 luni (29 Oct 2014)

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a luat decizia de a interzice difuzarea poturilor publicitare pentru CEC Bank in care s-a folosit imaginea sculptorului Constantin Brancusi intrucat nu se respecta informare corecta a publicului. "Consiliul a decis sa emita o decizie de intrare in legalitate in privinta spoturilor publicitare pentru CEC Bank in care s-a folosit imaginea sculptorului Constantin Brancusi, deoarece, la difuzarea acestora la posturile de televiziune, nu a fost respectat art. 93 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, care stipuleaza: "Comunicarile comerciale audiovizuale trebuie sa respecte, indiferent de forma si de durata, principiile de protectie a minorului, de informare corecta a publicului, de respectare a demnitatii umane, de asigurare a unei concurente loiale", se arata intr-un comunicat al CNA. "Ne asiguram ca nu se va mai recurge la asemenea lucruri" Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi de catre membrii CNA, la propunerea lui Rasvan Popescu, membru CNA. Ne asiguram ca nu se va mai recurge la asemenea lucruri", a spus membrul CNA Rasvan Popescu, in sedinta de marti a Consiliului, citat de Mediafax. De asemenea, Rasvan Popescu considera ca sporturile au creat o confuzie: "Ai impresia ca vorbeste Constantin Brancusi, dar nu este asa". Brancusi interpretat de un actor Robert Tiderle, creative director la Papaya Advertising, a declarat ca imaginile nu sunt falsificate, ci recreate cu ajutorul unui actor: "Nici o fotografie nu a fost supusa unui trucaj electronic.

Asociatia a depus la CNA, pe data de 19 septembrie, o sesizare cu privire la spoturile publicitare de promovare a CEC Bank in care apare Constantin Brancusi.

"Intentia creatorului este aceea de a oferi autenticitate filmarii, de a crea aparenta de veridic, de vintage, de confesiune originala a lui Constantin Brancusi. Nicaieri in constructia spotului publicitar nu apare un disclaimer, un marcaj prin care sa se sugereze macar ca spotul este de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro