VIDEO Ciocniri violente, la Pasul Brenner, intre fortele de ordine si anarhisti italieni

VIDEO Ciocniri violente, la Pasul Brenner, intre fortele de ordine si anarhisti italieni

Membri ai fortelor de ordine italiene, mobilizati la doar cateva sute de metri de punctul vamal, au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa grupul de anarhisti.

acum 64 luni (7 May 2016)

Membri ai fortelor de ordine italiene, mobilizati la doar cateva sute de metri de punctul vamal, au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa grupul de anarhisti. Protestatarii au venit pregatiti cu masti de gaze si casti de protectie si au aruncat cu diverse obiecte, inclusiv torte incendiare si caramizi, catre politisti.

300 de politisti austrieci au fost prezenti la protest pentru a asigura ordinea, iar autoritatile de la Viena au anuntat ca sunt pregatite sa majoreze numarul daca este nevoie.

De asemenea, politia italiana a anuntat anterior ca este pregatita sa intervina cu acelasi numar de politisti.

"Ne exprimam opunerea totala si socul provocat de pozitia afirmata de prietenii nostri austrieci", a declarat premierul italian, Matteo Renzi, in cadrul unei conferinte de presa, la Roma.

Austria si-a prezentat recent planul de a ridica un gard la punctul de trecere Brenner, de la frontiera austriaco-italiana. De altfel, Brenner este unul dintre punctele de trecere ale frontierei folosit de migrantii care ajung in peninsula dupa ce traverseaza Marea Mediterana. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro