VIDEO Cine sunt membrii juriului Selectiei Nationale Eurovision 2017

VIDEO Cine sunt membrii juriului Selectiei Nationale Eurovision 2017

Juriul Eurovision Romania 2017 este format din Luminita Anghel, Paula Seling, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu si Andrei Tudor, toti reprezentand in trecut Romania la Eurovision in calitate de interpreti sau compozitori. Anul acesta au fost inscrise 84 de piese, vedete autohtone, precum Lora, Ramona Nerra, Mihai Traistariu, Florin Chilian, Tudor Turcu, Maxim, Ianna Novac, Tavi Colen si Emma, Nora Denes, Cristina Vasiu si Teodora Dinu, dar si compozitori straini - suedezi, britanici si americani - spera sa reprezinte Romania la concursul de la Kiev, din luna mai.

acum 41 luni (26 Jan 2017)

Juriul Eurovision Romania 2017 este format din Luminita Anghel, Paula Seling, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu si Andrei Tudor, toti reprezentand in trecut Romania la Eurovision in calitate de interpreti sau compozitori. Show-ul incepe duminica, 5 februarie, si va fi difuzat zilnic, pana sambata, 11 februarie, la TVR 2, TVR HD, TVR Moldova si TVR International, de la ora 20.00. Emisiunea va fi transmisa in direct, de la ora 20.00, si pe TVR HD, TVR Moldova si TVR International. Anul acesta au fost inscrise 84 de piese, vedete autohtone, precum Lora, Ramona Nerra, Mihai Traistariu, Florin Chilian, Tudor Turcu, Maxim, Ianna Novac, Tavi Colen si Emma, Nora Denes, Cristina Vasiu si Teodora Dinu, dar si compozitori straini - suedezi, britanici si americani - spera sa reprezinte Romania la concursul de la Kiev, din luna mai. De-a lungul timpului, cunoscuta interpreta a mai castigat locul I la festivlalul international Cerbul de aur (2001), premiul I si trofeul pentru cea mai buna voce internationala la Song for Europe Festival din Malta si acelasi loc la Festivalul International Cairo (2003), interpretand piesa "I Ask You Why". Solista, compozitoare si producator muzical, Paula Seling a reprezentat Romania, alaturi de Ovi Jacobsen, la doua editii Eurovision. Dupa succesul din 2010, Paula Seling si Ovi au revenit pe scena Eurovisionului, la cea de-a 59 editie desfasurata in Copenhaga, unde au cantat "Miracle", care i-a clasat pe locul 12. Din 2016, Paula prezinta, alaturi de Adrian Enache si Ovi, emisiunea "Duelul Pianelor", difuzata la TVR 2.

Artist, compozitor, producator si instrumentist, Ovi Jacobsen are la activ single-uri si albume lansate in Norvegia, Europa, Asia si Amercia de Sud. Este autorul si - alaturi de Paula Seling - interpretul pieselor "Playing With Fire" si "Miracle", cu care au reprezentat Romania pe scena Eurovision. Adrian Romcescu este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si a colaborat, de-a lungul timpului, cu nume sono... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro