VIDEO Cine l-a numit pe Justinian Marina "patriarhul rosu" si "patriarhul pagan"

VIDEO Cine l-a numit pe Justinian Marina

La Arhivele Nationale Istorice Centrale, istoricul a gasit un document, aparent banal, dar care in urma unei analize atente releva starea de spirit care il domina pe patriarhul Justinian la mai putin de un an de la ocuparea scaunului de intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane.

acum 33 luni (7 Nov 2017)

Istoricul Adrian Nicolae Petcu, cercetator CNSAS, spune ca istoria recenta a Bisericii pare sa fie mult mai complexa, documentele de arhiva venind sa confirme sau sa infirme anumite aspecte legate de patriarhatul lui Justinian Marina.

La Arhivele Nationale Istorice Centrale, istoricul a gasit un document, aparent banal, dar care in urma unei analize atente releva starea de spirit care il domina pe patriarhul Justinian la mai putin de un an de la ocuparea scaunului de intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane. Stanescu" dadea la Securitate urmatoarea nota informativa: "Preotul Simion Neaga, consilier la Patriarhie, a spus preotului Grigore Cristescu, profesor la Institutul teologic din Bucuresti, ca Patriarhul Justinian este foarte tulburat, deoarece primeste zilnic teancuri de anonime de la preoti si credinciosi, care il insulta groaznic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro