VIDEO Cine este Salvador Sobral, castigatorul Eurovision 2017: tanarul care lupta pentru cauza refugiatilor

VIDEO Cine este Salvador Sobral, castigatorul Eurovision 2017: tanarul care lupta pentru cauza refugiatilor

Portugalia a participat in finala Eurovision Song Contest de 49 de ori de la debutul competitiei, din 1964, ratand de cinci ori calificarea in ultimul act. Castigatorul Eurovision 2017: "Nu am scris niciodata o piesa pentru a fi difuzata de radiouri" La conferinta de presa sustinuta dupa finala, castigatorul Eurovision 2017 a insistat asupra faptului ca isi doreste sa existe mai multa muzica de calitate: "Nu am scris niciodata o piesa pentru a fi difuzata la posturile de radio. Starea de sanatate a tanarului a starnit numeroase dezbateri in media, mai multe publicatii speculand ca ar avea nevoie de un transplant de inima si ca a fost internat in spital, acesta fiind si principalul motiv pentru care nu a putut veni la Kiev pentru repetitiile tehnice, unde a fost inlocuit de sora sa, cea care a si compus piesa castigatoare.

acum 84 luni (14 May 2017)

Portugalia a participat in finala Eurovision Song Contest de 49 de ori de la debutul competitiei, din 1964, ratand de cinci ori calificarea in ultimul act. Mai mult, a fost tara cu cele mai multe participari si nicio victorie, dar acest record a fost spulberat de Salvador Sobral in finala Eurovision 2017.

Toate momentele din finala Eurovision 2017 si clasamentul complet

Tanarul a reusit sa impresioneze atat publicul, cat si juriile de specialitate cu interpretarea in limba natala a baladei jazz "Amar Pelos Dois". Cantaretul in varsta de 27 de ani a fost desemnat castigatorul Eurovision 2017 cu un total de 758 de puncte. Clasamentul final si punctajele din semifinale "Traim intr-o lume a muzicii de unica folosinta, o muzica de tip fast food, fara substanta si cred ca aceasta poate fi o victorie a oamenilor care fac piese care chiar inseamna ceva, reprezinta ceva. Muzica nu inseamna artificii, muzica inseamna sentiment, asa ca haideti sa facem muzica, haideti sa readucem muzica adevarata in lumina reflectoarelor, pentru ca asta este tot ce conteaza", a declarat castigatorul Eurovision 2017.

"Este efemer, este grozav ca am castigat, dar luna viitoare nimeni nu-si va mai aminti de tine, pentru ca asta este lumea in care traim.

Castigatorul Eurovision 2017: "Nu am scris niciodata o piesa pentru a fi difuzata de radiouri"

La conferinta de presa sustinuta dupa finala, castigatorul Eurovision 2017 a insistat asupra faptului ca isi doreste sa existe mai multa muzica de calitate: "Nu am scris niciodata o piesa pentru a fi difuzata la posturile de radio. Dupa acest festival si dupa ce am cantat aceasta piesa minunata, cred ca oamenii au ajuns sa ma cunoasca mai bine si pentru acest lucru sunt fericit. Daca voi reusi sa schimb ceva in muzica pop din lume, pentru ca oamenii asculta doar piesele care sunt difuzate de radiouri, voi fi mai mult decat feric... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro