VIDEO Cinci romani au plecat vaslind sa traverseze Marea Neagra. Ce record mondial vor sa doboare aventurierii

VIDEO Cinci romani au plecat vaslind sa traverseze Marea Neagra. Ce record mondial vor sa doboare aventurierii

Atlantic4, prima echipa romaneasca ce va traversa Oceanul Atlantic vaslind, a pornit vineri, 16 iunie, din portul Marina Limanu de langa Mangalia, in cursa de traversare a Marii Negre intr-o ambarcatiune cu vasle. Echipa de romani a aplicat la Guinness World Records tentativa de a dobori recordul mondial de traversare a Marii Negre intr-o ambarcatiune cu vasle, care in prezent este de 29 de zile. Andrei Rosu: "Este modul meu de viata" "Familia stie ca e modul meu de viata participarea la cele mai mari provocari de pe planeta, provocari pentru care nu sunt apt deloc in momentul in care ma inscriu, dar ma antrenez si devin apt pentru acestea. Andrei Rosu este primul roman care a traversat inot Canalul Manecii, in 2015, cand a parcurs un traseu de la Londra la Paris, compus din 140 de km de alergare, aproximativ 50 de km de inot si inca 300 de km cu bicicleta.

acum 81 luni (16 Jun 2017)

Atlantic4, prima echipa romaneasca ce va traversa Oceanul Atlantic vaslind, a pornit vineri, 16 iunie, din portul Marina Limanu de langa Mangalia, in cursa de traversare a Marii Negre intr-o ambarcatiune cu vasle. Andrei Rosu si coechipierii sai incearca sa devina prima echipa din lume care realizeaza acest lucru, doborand in acelasi timp un record de viteza.

Andrei Rosu, Vasile Osean, Ionut Olteanu, Marius Alexe si Alexandru Dumbrava sunt cei 5 membri ai echipei Atlantic4, care au pornit vineri din portul Marina Limanu si vor vasli neintrerupt aproximativ 1.200 kilometri, pana la Batumi (Georgia). Echipa de romani a aplicat la Guinness World Records tentativa de a dobori recordul mondial de traversare a Marii Negre intr-o ambarcatiune cu vasle, care in prezent este de 29 de zile.

Scopul echipei este de a se antrena pentru cea mai dura cursa de canotaj din lume - Talisker Whisky Atlantic Challenge, ce va avea loc in decembrie 2017. Acestea sunt construite din lemn, fibra de sticla, fibra de carbon si Kevlar. Sunt echipate cu un sistem special de transformare a apei de mare in apa potabila. De asemenea, acestea sunt prevazute cu un far pentru semnalare in traficul naval.

Traversarea Marii Negre constituie o etapa foarte importanta din pregatirea echipei de romani pentru provocarea Atlantic Challenge de a traversa Oceanul Atlantic vaslind - si este facuta in aceeasi barca cu vasle ce va fi folosita si in marea cursa pentru care se antreneaza. Prin acest antrenament, echipa urmareste sa descopere cum se va comporta fiecare membru in situatii extreme si totodata sa se familiarizeze cu barca, sa testeze echipamentul de salvare, para ancora, hrana liofilizata, sistemele de navigatie fixe si portabile si alte echipamente.

Andrei Rosu: "Este modul meu de viata"

"Familia stie ca e modul meu de viata participarea la cele mai mari provocari de pe planeta, provocari pentru ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro