VIDEO Cele mai bune filme despre Al Doilea Razboi Mondial

Cu mijloace limitate de aparare, dincolo de vointa sa si roca vulcanica din care este facuta insula, tacticile fara precedent ale lui Kuribayashi transforma ceea ce fusese prevazut a fi o infrangere rapida si sangeroasa in aproape 40 de zile de confruntare eroica si plina de inventivitate. "Der Untergang/Ultimele zile ale lui Hitler" (2004) Filmul regizat de Oliver Hirschbiegel prezinta o serie de evenimente care au loc inainte de inainte de caderea regimului nazist condus de Adolf Hitler. "Band of Brothers/Camarazi de razboi" (2001) (serial) Aceasta terifianta saga despre cel de-Al Doilea Razboi Mondial urmareste indeaproape drumul parcurs de cei 147 de membrii ai trupelor paramilitare ale unitatii Easy Company, inca de la primele antrenamente, pana in memorabila zi a debarcarii in Normandia, cand o duzina de militari reuseste sa transforme tunurile germane in adevarate ruine. Miniseria merge pe urmele acestor oameni si a tovarasilor lor de lupta, de la prima lor victorie inpotriva japonezilor, la Guadalcanal, pana in padurile tropicale din Cape Gloucester si fortaretele din Peleliu, de-a lungul dunelor de nisip insangerate de pe Iwo Jima si-a ororii numite Okinawa si pana la triumfatoarea si deloc usoara intoarcere acasa dupa declararea victoriei impotriva Japoniei.

acum 101 luni (8 May 2015)

"Das Boot/Submarinul" (1981)

O privire detaliata in lumea claustrofoba si terifianta a echipajelor submarinelor germane care vaneaza vapoare de sub apa. "Letters from Iwo Jima/ Scrisori din Iwo Jima" (2006)

In urma cu 61 de ani, armatele americana si japoneza s-au confruntat in Iwo Jima. Cateva decenii mai tarziu, au fost dezgropate mai multe sute de scrisori din pamantul sterp al insulei. Shimizu (Ryo Kase), un tanar fost politist militar al carui idealism nu a fost inca pus la incercare de razboi; Tadarnichi Kuribayashi (Ken Watanabe), ale carui calatorii in America i-au dezvaluit natura lipsita de speranta a razboiului, insa i-au oferit si un fel de capacitate de intelegere privind felul in care sa lupte impotriva numeroasei armate americane.

Cu mijloace limitate de aparare, dincolo de vointa sa si roca vulcanica din care este facuta insula, tacticile fara precedent ale lui Kuribayashi transforma ceea ce fusese prevazut a fi o infrangere rapida si sangeroasa in aproape 40 de zile de confruntare eroica si plina de inventivitate.

Aproape 7.000 de soldati americani au fost ucisi in Iwo Jima; Nisipul negru din Iwo Jima este inca patat cu sangele lor, insa sacrificiile acestora, incercarile, curajul si compasiunea de care au dat dovada sunt inca vii in scrisorile pe care le-au trimis acasa. "Der Untergang/Ultimele zile ale lui Hitler" (2004)

Filmul regizat de Oliver Hirschbiegel prezinta o serie de evenimente care au loc inainte de inainte de caderea regimului nazist condus de Adolf Hitler. In toiul unei nopti de noiembrie, in 1942, mai multe tinere sunt escortate de ofiteri SS prin padure catre "Vizuina Lupului", cartierul general al lui Hitler din estul Prusiei. Printre ele se afla si Traudl Junge (Alexandra Maria Lara), in varsta de 22 de ani, care este aleasa pe postul mult visat. Este trezita din somn de zguduiturile produse de focurile de artilerie. Numai o mana de soldati mai continua luptele in strada, sustin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro