VIDEO Cele mai bizare culte din lume. Preot: "Sunt expresia spaimei oamenilor care-si fabrica singuri dumnezei"

VIDEO Cele mai bizare culte din lume. Preot:

Intrebat de ce simt nevoia oamenii sa creada in culte care sustin ca oamenii au fost creati de extrateresti - a caror viitoare invazie va distruge Pamantul -, ca exista un monstru zburator din spaghete si in biserici denumite "Biserica Tuturor Cuvintelor" sau "Biserica Eutanasierii", purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului sustine ca toate acestea sunt "rataciri" si ca unii nu mai simt granita dintre realitate si imaginatie.

acum 70 luni (31 Jan 2017)

"Cand nu crezi in Dumnezeu ajungi sa crezi in cu totul alte lucruri", spune preotul Bogdan Ivanov din Cluj, citand un teolog.

Intrebat de ce simt nevoia oamenii sa creada in culte care sustin ca oamenii au fost creati de extrateresti - a caror viitoare invazie va distruge Pamantul -, ca exista un monstru zburator din spaghete si in biserici denumite "Biserica Tuturor Cuvintelor" sau "Biserica Eutanasierii", purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului sustine ca toate acestea sunt "rataciri" si ca unii nu mai simt granita dintre realitate si imaginatie. Unele dintre culte sunt foarte conectate la tehnologia anilor in care traim si au chiar site-uri si Facebook. Nuwaubianism - a fost creat de Dwight York, un american de culoare din New York. Adeptii cultului cred ca fiecare om are 7 clone ce traiesc in diferite locuri ale globului, ca femeile existau cu mult dinainte de a aparea barbatii, ca placenta trebuie ingropata dupa nasterea copilului pentru ca Satana sa nu faca o "clona". Potrivit lor, Jacqueline Kennedy l-ar fi nascut pe Fiul Satanei pe care Illuminati l-ar fi hranit si Nixon l-ar fi crescut. Cultul este unul neopagan si are ritualuri care se inspira din credintele in zeii si zeitele din antichitatea elena. Au creat si o scoala de magine inspirandu-se din cartile cu Harry Potter. Totul a inceput in State cu o scrisoare trimisa de un american unei scoli din Kansas si in care cerea ca teoria monstrului zburator din spaghete ar trebui predata in scoli alaturi de teoria evolutiei. Biserica Eutanasierii - a aparut tot in SUA de la un preot din Boston. Acest cult isi propune sa restabileasca echilibrul dintre oamneii si celelalte specii din lume. Ideea de baza a acestuia este ca un extraterestru pe nume Zenu, mare conducator de nave galactice, ar fi adus milioane de ani in urma milioane de oameni pe Terra.

Pe langa acestea mai sunt si alte credinte potrivit carora extraterestrii comunica telepatic cu unii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro