VIDEO Cel mai longeviv cascador roman se destainuie in premiera: "Doi ani am filmat pentru . Mocirla, mizerie... Era satanic Sergiu Nicolaescu"

In comisie era Sergiu Nicolaescu, impreuna cu antrenorul de la lotul national de scrima, cel de la lotul national de calarie, plus altii. Meritele sale au fost recunoscute de altfel si de Uniunea Cineastilor din Romania, "Teava" fiind singurul cascador premiat acum doi ani, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la infiintarea institutiei, alaturi de titani precum Olga Tudorache, Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Marin Moraru sau Ion Besoiu. Cand a fost nevoie, si-a transformat chiar propriul apartament in platou de filmare, asa cum s-a intamplat la pelicula "Doar cu buletinul la Paris", realizata de Serban Marinescu. Jean Constantin, gagica si mia de lei Avand ocazia de a sta in preajma tuturor monstrilor sacri ai cinematografiei romanesti, "Teava" are foarte amintiri cu acestia, pe care le povesteste cu placere ori de cate ori are ocazia. Ileana Popovici, disputata de Pita si Nicolaescu De multe ori se intampla ca platourile de filmare sa fie locul in care se incheaga adevarate povesti de dragoste. In calitate de prieten si de colaborator al lui Nicolaescu, Vasile Popa povesteste: "Eram la Sinaia, la o filmare, la .

acum 94 luni (8 Aug 2015)

Fost boxer la clubul Dinamo, Popa a fost atras de mirajul cinematografiei la finele anilor '60. "Inainte de s-a facut prima scoala organizata de cascadori. Trebuia sa sari de la o fereastra, de la trei metri inaltime, dar in interior, intr-o sala. Cand am vazut ce-i acolo, am plecat, am zis ca nu-i de mine. M-am oprit la barul si mi-am luat o vodca. In comisie era Sergiu Nicolaescu, impreuna cu antrenorul de la lotul national de scrima, cel de la lotul national de calarie, plus altii. Am facut tot ce m-au pus aia, dar nu stiu cum de cadeam numai in cap. La care Sergiu le-a zis alora din comisie: . Si am ramas alaturi de Sergiu pana la final".

Dupa debutul din "Mihai Viteazul", aproape ca nu a existat an in care "Teava" sa nu se fi aflat macar in distributia vreunui film, in calitate de cascador sau actor. Spre deosebire de alti colegi, care dupa 1989 au avut doar aparitii sporadice pe marele ecran, Vasile Popa a tinut pasul cu vremurile. Cu mici exceptii, a interpretat numai roluri negative, de culoare. In total, s-au adunat peste 200 de pelicule in palmaresul sau. Cert este ca nu mai e nimeni in Romania care sa aiba mai multe filme decat mine", sustine Popa, ajuns astazi la 69 de ani.

Meritele sale au fost recunoscute de altfel si de Uniunea Cineastilor din Romania, "Teava" fiind singurul cascador premiat acum doi ani, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la infiintarea institutiei, alaturi de titani precum Olga Tudorache, Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Marin Moraru sau Ion Besoiu. Popa fost omul de incredere al lui Sergiu Nicolaescu, insa primul care l-a distribuit intr-un rol a fost Geo Saizescu, cel care i-a oferit o mica partitura in filmul "Asta-seara dansam in familie". Nici acum, in epoca productiilor minimaliste, cu buget redus, in care cascadorii sunt folositi rar, "Teava" nu poate sta deoparte de fenomen. Cand a fost nevoie, si-a transformat chiar propriul apartament in platou de filmare, asa cum s-a intamplat la pelicula "Doar cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro