VIDEO Cea mai dramatica scena din istoria televiziunii: o iguana e urmarita de serpi. Cum a fost filmata secventa

Documentarul noii serii "Planet Earth II", produs de BBC, a atras atentia pe retelele sociale gratie unei scene demne de un lungmetraj, in care drama, adrenalina si tensiunea isi gasesc loc in doar cateva secunde in care se arata lupta pentru supravietuire dintre doua specii. Uneori, echipa de filmare a stat saptamani pentru un cadru sau a filmat 20 de ore de material brut pentru o scena de cinci minute, e nevoie de meticulozitate pentru a gasi momentele cheie", a zis Matthew Meech.

acum 91 luni (9 Nov 2016)

Documentarul noii serii "Planet Earth II", produs de BBC, a atras atentia pe retelele sociale gratie unei scene demne de un lungmetraj, in care drama, adrenalina si tensiunea isi gasesc loc in doar cateva secunde in care se arata lupta pentru supravietuire dintre doua specii.

Astfel, una dintre scenele documentarului, in care se arata nasterea iguanelor marine si felul in care acestea supravietuiesc, a devenit virala. Un pui de iguana ajunge sa fie urmarit de mai multi serpi in incercarea acestora de a o prinde. Iguana este prinsa la un moment dat de mai multi serpi, este incolacita, dar scapa in ultima clipa.

"The Independent" a stat de vorba cu Matthew Meech, care a editat primul episod al documentarului. Totul tine de actiune si reactie. Dar si sincronizare, fie ca e vorba de amuzament sau de senzatii tari. Naratiunea poate sa livreze o parte din aceste elemente, dar nu vrei sa faci totul doar din comentariu. Intr-un alt documentar, de exemplu, am editat scene in care girafele se bateau si am inserat elemente de western sau atunci cand s-a vanat un caine salbatic am introdus elemente ca in seria ", dezvaluie el. Locul unde primul pas pe lume iti aduce moartea

Despre scena in care iguana este urmarita acesta spune: "A fost atat de mult material bun ca nu puteam sa aratam doar povestea unei iguane. Putem sa folosim orice scene dorim, oricat de ingrozitoare sunt. Este incredibil de greu sa filmezi animalele si sa ramai concentrat. Dar, concetrarea nu conteaza cand momentul este atat de intens. Evident, un mare merit vine si muzicii de pe fundal.

Scena cu iguana care alearga pentru viata ei a strans peste sapte milioane de vizualizari pe pagina de Facebook a BBC, iar unii o numesc "cea mai importanta scena din istoria televiziunii". Uneori, echipa de filmare a stat saptamani pentru un cadru sau a filmat 20 de ore de material brut pentru o scena de cinci minute, e nevoi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro