VIDEO Ce secrete mai are creierul pentru neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, cu 23.000 de operatii la activ

VIDEO Ce secrete mai are creierul pentru neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, cu 23.000 de operatii la activ

Acesta este indemnul principal de pe blogul personal al profesorului Alexandru Vlad Ciurea, presedinte de onoare al Societatii Romane de Neurochirurgie, vicepresedinte al Societatii Mondiale a Neurochirurgilor, cu 23.000 de interventii pe creier la activ, cu brevete de inventie a unor tehnici operatorii si cu nenumarate lucrari stiintifice in CV. Creierul se protejeaza in primul rand prin odihna corespunzatoare, urmata de plimbarile in aer curat, care deschid pofta de viata si consumul de fructe si legume, peste bogat in acizi grasi Omega 3. Cel mai tanar caz a fost cel al unui elev de 19 ani, adus de parinti pe motiv ca nu poate vorbi si cu banuiala ca sufera de epilepsie.

acum 112 luni (25 May 2015)

"Protejati-va celula nervoasa pe care v-a dat-o Dumnezeu, cu care puteti invata, gandi, crea si construi!" Acesta este indemnul principal de pe blogul personal al profesorului Alexandru Vlad Ciurea, presedinte de onoare al Societatii Romane de Neurochirurgie, vicepresedinte al Societatii Mondiale a Neurochirurgilor, cu 23.000 de interventii pe creier la activ, cu brevete de inventie a unor tehnici operatorii si cu nenumarate lucrari stiintifice in CV.

Am aflat de la prof. Ciurea, invitat in cadrul emisiunii Adevarul Live, in ce mod ne putem proteja celula neroasa, ce secrete mai are creierul uman pentru un chirurg cu 23.000 de operatii la activ si care sunt cele mai mari pericole care ameninta creierul uman in societatea moderna.

Creierul este un organ fascinant, are secrete infinite

Cu toata experienta medicilor, fiecare creier este o necunoscuta si actioneaza diferit. Nu exista perfectiune, iar esecurile de care avem parte ne albesc, dar invatam din ele, spune dr.

Se spune ca mersul pe bicicleta si inotul nu se uita niciodata, iar creierul este cel responsabil. Creierul are secrete infinite si niciodata nu ii vom putea cuprinde complexitatea, este de parere medicul.

Creierul se protejeaza in primul rand prin odihna corespunzatoare, urmata de plimbarile in aer curat, care deschid pofta de viata si consumul de fructe si legume, peste bogat in acizi grasi Omega 3.

Eu incerc sa respect aceste lucruri, mai ales cele care privesc necesarul de odihna, pentru ca somnul este principalul gardian al celulei nervoase, spune medicul.

Daca nu ne odihnim suficient, apar tulburari de memorie, dereglari hormonale, afectiuni ale tiroidei etc.

In cazul studentilor care se confrunta in urmatoarea perioada cu sesiunea de examene, trebuie percizat ca exista un ciclu hormonal care ajuta in ciclul de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro