VIDEO. Ce risca directorul Maternitatii Giulesti, la finalul anchetei, dupa ce i-a injurat pe cei doi politisti care au vrut sa il legitimeze

"Agentii de politie au raportat ofiterului sef de schimb incidentul produs, atat telefonic, la cateva minute dupa producerea incidentului, cat si direct, la iesirea din serviciu, insa ofiterul nu a intreprins demersuri pentru luarea masurilor legale (nu a raportat ierarhic, nu a sesizat unitatea de parchet competenta), fapt pentru care s-a dispus cercetarea disciplinara a acestuia.

acum 38 luni (15 Aug 2017)

doctor Ciprian Cristescu, risca sa fie acuzat de ultraj, dupa ce duminica noaptea a avut o disputa cu doi politisti si a ajuns chiar sa fie tarat pe asfalt de catre acestia, din cauza ca a refuzat sa se legitimeze.

Reprezentantii Politiei Capitalei au precizat ca medicul a coborat din masina condusa de sotia sa, incercand sa o impiedice pe aceasta sa efectueze testarea cu etilotestul si ca i-ar fi jignit pe politisti. Atunci cand a refuzat sa se legitimeze, politistii au vrut sa il conduca catre sectia de politie pentru identificare.

Astfel, Inspectoratul Genral al Politiei Romane a efectuat o prima verificare, din care s-a prefigurat o posibila fapta de ultraj si s-a intocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi inaintat unitatii de parchet competente.

"Agentii de politie au raportat ofiterului sef de schimb incidentul produs, atat telefonic, la cateva minute dupa producerea incidentului, cat si direct, la iesirea din serviciu, insa ofiterul nu a intreprins demersuri pentru luarea masurilor legale (nu a raportat ierarhic, nu a sesizat unitatea de parchet competenta), fapt pentru care s-a dispus cercetarea disciplinara a acestuia. Intrucat, din datele prezentate pana in acest moment, s-a prefigurat o posibila fapta de ultraj, s-a intocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi inaintat unitatii de parchet competente", a preczat IGPR. Nou scandal in MAI, dupa cazul Boureanu: Un sef de la Maternitatea Giulesti a fost tarat pe jos de politisti. Ce sanctiuni a primit seful politistilor implicati in incident

Medicul a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de legitimare si adresarea de injurii oamenilor legii, iar IGPR a declansat o ancheta la nivelul Politiei Capitalei in acest caz.

"Au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, respectiv pentru refuzul de legitimare in conformitate cu prevederile art. 2 punctul 31 din legea 61/1991 si pentru adresarea de expresii jignitoare conform prevederilor articolului ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro