VIDEO Ce inseamna "Educatie si pace", in viziunea Mariei Montessori

VIDEO Ce inseamna

Pacea este un obiectiv care se poate realiza numai printr-un acord si exista doua mijloace care conduc la aceasta uniune pacificatoare: unul este efortul imediat de a rezolva conflictele fara violenta, adica evitand razboiul; Relatia cu AMI se restabileste treptat si se semneaza, la 28 mai 2012, acordul de afiliere cu Asociatia pentru Dezvoltarea Educatiei Montessori din Romania (ADEMR), reprezentant AMI in Romania, cu scopul de a promova educatia Montessori, de a contribui la formarea comunitatii si la mentinerea standardelor educatiei Montessori in tara noastra.

acum 66 luni (17 Jul 2017)

Pacea este un obiectiv care se poate realiza numai printr-un acord si exista doua mijloace care conduc la aceasta uniune pacificatoare: unul este efortul imediat de a rezolva conflictele fara violenta, adica evitand razboiul; Este urgent necesar sa facem sa se inteleaga necesitatea unui efort concertat si colectiv pentru construirea pacii", se arata in prezentarea volumului "Educatie si pace", de Maria Montessori, publicat la Editura Vremea.

Volumul se compune din conferinte sustinute de Maria Montessori si interventii ale acesteia in cadrul unor congrese internationale pe tema pacii - care e solutia instaurarii pacii in lume pe termen lung?

"Fie masele se vor organiza si vor pune stapanire pe lumea mecanica, fie lumea mecanica va distruge omenirea. Omenirea trebuie sa se organizeze pentru ca zidul este gata sa cedeze si pe acolo intra dusmanul, adica razboiul, nu cel material, dintre natiuni, ci lipsa de pregatire a omului si izolarea individului.

Reconstructia, adica o asezare stabila si definitiva, nu este luata in considerare de practica, deoarece aceasta porneste de la punctul de vedere al conservarii. Este clar ca evolutia neprevazuta si fantastica survenita in organizarea mediului din ultimii cincizeci de ani datorata descoperirilor stiintifice a generat conditii atat de diferite in viata oamenilor incat este absolut necesar sa se ia in considerare latura umana, pentru a ajuta la evolutia oamenilor ca atare. Operele principale ale Mariei Montessori publicate pana la cel de-al Doilea Razboi Mondial au fost traduse si in limba romana. Educatori si profesori romani au participat la congrese internationale Montessori, au fost deschise scoli in diferite orase ale tarii. A fost infiintata Asociatia Montessori Romania (AMR), avandu-l pe Constantin-Radulescu Motru drept presedinte si pe Ion Radulescu-Pogoneanu drept vicepresedinte; Din comitetul onorific faceau parte si Dimitrie Gusti, Con... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro