VIDEO Ce functioneaza si ce nu impotriva durerilor de spate?

VIDEO Ce functioneaza si ce nu impotriva durerilor de spate?

Nu doar postura incorecta la birou, dormitul intr-o pozitie nefavorabila si pe o perna nepotrivita sunt cauzele durerilor tot mai frecvente de spate. Si stresul este un factor extrem de important pe care trebuie sa-l luam in seama, este de parere medicul primar Vasile Druta, specializat in chirurgie si ortopedie, de la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Bucuresti, si manager general al Clinicii Coloana Medicala din Capitala. Principalele declaratii 80% din populatia Globului are la un moment dat in viata probleme de coloana Aerul conditionat si curentul ne afecteaza spatele?

acum 107 luni (10 Aug 2015)

Nu doar postura incorecta la birou, dormitul intr-o pozitie nefavorabila si pe o perna nepotrivita sunt cauzele durerilor tot mai frecvente de spate. Si stresul este un factor extrem de important pe care trebuie sa-l luam in seama, este de parere medicul primar Vasile Druta, specializat in chirurgie si ortopedie, de la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Bucuresti, si manager general al Clinicii Coloana Medicala din Capitala.

Care este legatura dintre stres si hernia de disc? Care sunt tratamentele noninvazive recomandate in cazul herniei, dar si al spondilozei sau al altor dureri frecvente de spate? Ce remedii si ajutoare sunt "frectie la piciorul de lemn"?

Principalele declaratii

80% din populatia Globului are la un moment dat in viata probleme de coloana

Aerul conditionat si curentul ne afecteaza spatele?

Ne afecteaza si nu ne afecteaza. DE aceea, ne trezim cu spatele intepenit din cauza aerului conditionat.

Hernia de disc e cea mai frecventa problema a coloanei vretebrale?

Mai frecvent ar trebui folosit cuvantul durere de spate sau discopatie. Dar la noi daca nu ai hernie de disc nu prea ajungi la medic.

Care ar fi durerea care ar trebui sa ne ingrijoreze?

Orice durere ar trebui sa ne ingrijoreze.

La noi s-a dezvoltat o intreaga industrie pentru durerile de spate: perne, saltele, dispozitive.

Aici e o poveste lunga referitor la industriile pentru a combate durerile de spate. Dar daca ne cumparam o perna nu trebuie sa ne asteptam ca vor trece durerile de spate. Dar daca ai o hernie de disc majora, nu trebuie sa te apuci atunci sa faci sport. Hernia de disc se poate complica prin aparitia sindromului cozii de cal. Durerea de spate este un semnal care ne poate ajuta sa aveitam aceste complicatii daca ne prezentam din timp la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro