VIDEO Cat s-au chinuit trei politisti sa incatuseze un barbat care a traversat strada aiurea. "Sunati un avocat! Sunati-l pe domnul Manole, va rog!"

VIDEO Cat s-au chinuit trei politisti sa incatuseze un barbat care a traversat strada aiurea.

Trecatorii aflati in zona Pietei Centrale din Piatra Neamt au asistat miercuri, 14 martie, la orele pranzului la o scena care i-a indignat: un echipaj format din doi agenti de la Politia Municipiului si un politist local a trebuit sa foloseasca forta pentru a incatusa un cetatean si pentru a-l conduce la sediul Politiei.

acum 45 luni (14 Mar 2018)

Trecatorii aflati in zona Pietei Centrale din Piatra Neamt au asistat miercuri, 14 martie, la orele pranzului la o scena care i-a indignat: un echipaj format din doi agenti de la Politia Municipiului si un politist local a trebuit sa foloseasca forta pentru a incatusa un cetatean si pentru a-l conduce la sediul Politiei. Barbatul, in varsta de 51 de ani, fusese vazut de politisti in timp ce traversase strada prin loc nepermis, si i s-a cerut sa se legitimize. Din filmarile care au fost facute de martori in jurul orei 11.45 se vede cum, la un moment dat, agentul de la Politia Locala foloseste spray-ul lacrimogen din dotare, declansand un jet in zona fetei cetateanului. Ulterior, cei trei politisti s-au chinuit pret de cateva minute sa imobilizeze persoana care striga ca sufera de astm. Fata de acest caz, reprezentantii Inspectoratului de Politie al judetului Neamt a reactionat postand un comunicat de presa in care se arata ca persoana a refuzat sa colaboreze cu echipajul de politie, moment in care au fost folosite mijloacele din dotare, spray lacrimogen si catuse, pentru imobilizarea si conducerea la sediul institutiei, in vederea stabilirii identitatii si sanctionarii contraventionale. "Aducem in atentia publicului, ca, in conformitate cu prevederile legale, respectiv procedurile interne, in situatia in care o persoana refuza sa se legitimeze, politistii au obligatia de a conduce persoana la sediul institutiei, in vederea stabilirii identitatii. In cazul nerespectarii acestei dispozitii politistul este indreptatit sa foloseasca fortele si mijloacele din dotare pentru realizarea masurii de conducere" se arata in infromarea IPJ Neamt. In acelasi document se mai precizeaza de la nivelul conducerii IPJ au fost dispuse verificari pentru clarificarea situatiei si a modului de interventie al politistilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro