VIDEO Cat din realitatea Savarsiniului se potriveste cu exclamatia fostului ministru Funeriu: "Cucoana, nu ati facut nimic!"

VIDEO Cat din realitatea Savarsiniului se potriveste cu exclamatia fostului ministru Funeriu:

"Cand a trebuit sa fie rege, a fost rege, cand a vrut sa vina jos, venea jos la nivelul nostru" Dupa ce a redevenit propriatar pe domeniu, a devenit o traditie ca Regele Mihai sa petreaca alaturi de familie sarbatorile de Craciun la Savarsin. Am petrecut momente frumoase alaturi de ei, au fost si la primarie, eram invitat cu preotul la masa de pranz, sau la un ceai, sau la o cina. A fost ultima vizita!", a adaugat primarul Vodicean, care se pregateste sa plece la ceremonia funerara de la Bucuresti si Curtea de Arges. Pe termen scurt si mediu este suficient ca nu exista cetatean al Romaniei care sa nu fi auzit de Savarsin, de domeniul regal, de frumosele obiceiuri ale dubasilor. Acum, dinspre Timisoara, se poate merge pe drum rapid pana la Margina, iar de acolo mai ramane doar 30 de kilometri de pearcurs pe drum judetean, prin padurea care este proprietatea Casei Regale.

acum 30 luni (8 Dec 2017)

Savarsin este o localitate aflata in judetul Arad, la granita cu estul judetului Timis, la poalele Muntilor Metaliferi. Satul are in jur de 1.300 de locuitori, iar in comuna sunt peste 3.500 de suflete. Singurele locuri de munca sunt in agricultura, silvicultura si industria lemnului. Localnicii au norocul ca localitatea Savarsin sa fie cunoscuta datorita Casei Regale, care a reintrat in posesia castelului de acolo. Acesta a fost cumparat de fostul suveran Mihai I in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, dar apoi Suveranul a fost deposedat de proprietati de catre comunisti. Am regasit Savarsiniul in prag de iarna, in doliu. Drapelul national de pe Castelul Regal de la Savarsin a fost coborat in berna. Angajatii de la castel au amenajat la intrarea pe domeniul regal un loc unde oamenii pot aseza coroane si sa aprind o candela in memoria regelui. Intr-o anexa a castelului se afla cartea de condoleante. S-a incheiat un frumos capitol al istoriei noastre, s-a stins un suflet, a plecat un om, lasand un gol care nimeni si nimic nu il va mai putea umple vrodata. Asa suna unul dintre mesajele scrise in cartea de condoleante.

"Cand a trebuit sa fie rege, a fost rege, cand a vrut sa vina jos, venea jos la nivelul nostru" Dupa ce a redevenit propriatar pe domeniu, a devenit o traditie ca Regele Mihai sa petreaca alaturi de familie sarbatorile de Craciun la Savarsin. In 2014 a fost insa ultima data cand regele a tinut Craciunul la Savarsin. Pana in 2014, in fiecare an Majestatea sa venea la Savarsin, la sarbatorile de iarna. Cand a trebuit sa fie rege, a fost rege, cand a vrut sa vina jos, venea jos la nivelul nostru. Ramanem cu speranta in urmasi, care vor veni la Savarsin si vor continua ce s-a inceput... Toata lumea stie de Savarsin datorita majestatii sale Regele Mihai. Ne pare rau, toti suntem marcati de moartea Majestatii...", afirma un alt savarsinean. Credem si suntem alaturi de dumnealor.

Sarmanii asteptau pachetele de Craciu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro