VIDEO Castelul de Gheata din Canionul Sapte Scari

VIDEO Castelul de Gheata din Canionul Sapte Scari

Lungimea lor este de 160 metri cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din sapte trepte cu inaltimi intre 2.5 si 15 metri, care ii dau numele si care se transforma in cascade cand volumul de apa al paraului Sapte Scari, afluent de stanga al Sipoaiei, este ridicat.

acum 95 luni (6 Jan 2016)

Accesul la Canionul Sapte Scari se face din Drumul National 1, in zona Dambul Morii, si continua la pas, pe un drum forestier si pe potecile padurii. Dureaza aproape o ora, insa la finalul sau, turistii uita de orice oboseala.

Canionul Sapte Scari este un defileu sapat in calcare jurasice din partea vestica a muntilor Piatra Mare. Lungimea lor este de 160 metri cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din sapte trepte cu inaltimi intre 2.5 si 15 metri, care ii dau numele si care se transforma in cascade cand volumul de apa al paraului Sapte Scari, afluent de stanga al Sipoaiei, este ridicat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro