VIDEO Castelul Corvinilor, scena de basm a Carnavalului medieval: mii de turisti au patruns in lumea legendelor

VIDEO Castelul Corvinilor, scena de basm a Carnavalului medieval: mii de turisti au patruns in lumea legendelor

Un targ medieval a fost amenajat in curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara, de sambata, ziua deschiderii Carnavalului medieval. O parada a costumelor medievale, pornita din Centrul istoric al Hunedoarei spre Castelul Corvinilor, a prefatat spectacolul de teatru "Urzeala Printului", care a avut loc, la lasarea serii, in decorul de poveste al monumentul istoric.

acum 75 luni (28 Aug 2016)

Un targ medieval a fost amenajat in curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara, de sambata, ziua deschiderii Carnavalului medieval. Turistii au fost invitati sa guste din macarurile taditionale si sa afle, de la cavalerii si domnitele care si-au amplasat tabara in fata cetatii, cum traiau stramosii nostri.

O parada a costumelor medievale, pornita din Centrul istoric al Hunedoarei spre Castelul Corvinilor, a prefatat spectacolul de teatru "Urzeala Printului", care a avut loc, la lasarea serii, in decorul de poveste al monumentul istoric.

"Astfel de evenimente au ca scop promovarea istoriei Romaniei, pentru ca altfel este foarte greu sa fii mandru de trecutul tau daca nu il cunosti. Si atunci prin ele se incearca aducerea in fata publicului a povestilor, a istoriei sub forma unor povesti, pentru a putea fi cunoscute si de cei mai mici", spune actorul Denis Stefan, protagonist al piesei de teatru Urzeala Printului. Ii invitam pe toti cei care iubesc istoria Corvinilor si a Hunedoarei sa vine la castel, pentru ca vom avea manifestri in fiecare weekend", spune primarul Dan Boboutanu. Carnaval Medieval in Castelul Corvinilor Castelul Corvinilor - carnaval medieval Carnaval medieval la Hunedoara ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro