VIDEO Cascadorie de infarct: ciclistul italian Vittorio Brumotti a pedalat pe grinda Podului de la Cernavoda

VIDEO Cascadorie de infarct: ciclistul italian Vittorio Brumotti a pedalat pe grinda Podului de la Cernavoda

Cascadorie de infarct: italianul Vittorio Brumotti pedaleaza pe Podul de la Cernavoda Pe aceeasi tema: Momentul istoric al Romaniei de acum 120 ani. Regele Carol I batea nitul de argint in podul de la Cernavoda, in timp ce Anghel Saligny garanta cu viata Secretele podului de la Cernavoda, opera tanarului inginer Anghel Saligny.

acum 66 luni (20 Jul 2017)

Filmuletul dureaza aproape 1 minut si este realizat cu drone, dar si cu camera video aflata asupra ciclistului. De jos se aud strigatele prin care italianul este atentionat. Trebuie sa anulam misiunea", spune Brumotti si opreste filmarea, in timp ce pe fundal se aud sirenele masinilor de politie. Italianul n-a fost, insa, amendat motivand ca nu stia de restrictiile de circulatie impuse.

Podul Anghel Saligny care traverseaza Dunarea, legand Cernavoda de Fetesti, are inaltimea caii de rulare de 30 metri deasupra apei. Este lung de 21 kilometri, iar la vremea inaugurarii sale era cel mai lung pod din Europa.

"Este cea mai importanta realizare a inginerului Anghel Saligny - inaugurat la 14 septembrie 1895, are o deschidere de 4.088 metri intre malul stang si cel drept al vaii Dunarii. Noutatile aduse de Saligny constau in aplicarea inventiilor sale, suprastructura din grinzi cu console si tabliere de pod, din otel moale, in loc de fierul pudlat care se intrebuinta pe atunci. A fost la acea vreme cel mai lung pod din Europa si unul dintre principalele poduri metalice cu deschidere mare", se arata in istoria Cernavodei.

Vittorio Brumatti este nascut la 14 iunie 1980 si este detinator de recorduri Guinnness World. "Povestea incepe cu pasiunea pentru ciclism, pentru acele doua roti care au devenit modul sau de viata. Chiar si cand totul se va sfarsi, bicicleta lui va fi cu el pentru totdeauna, gata sa mearga mai departe pentru noi aventuri", scrie pe site-ul brumatti.com.

Cascadorie de infarct: italianul Vittorio Brumotti pedaleaza pe Podul de la Cernavoda

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro