VIDEO. Casa presedintelui CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot, si sediul Consiliului, vizate de perchezitii intr-un dosar de coruptie

Potrivit Referatului DNA, Molot Ioan Mircea ar fi impus avantajarea SC VIVA CONSTRUCT SRL Deva in cadrul procedurii de atribuire a contractului "Masuri temporare pentru tratarea apei uzate in Deva si Hunedoara prin aerarea artificiala a apei uzate deversate in raurile Mures si Cerna prin canalele deversate de la statiile de epurare a apei uzate" de catre Victor Arion - director general la AC APAPROD SA Deva, societate al carui actionar majoritar este Consiliul Judetean Hunedoara (76,72%).

acum 71 luni (8 Nov 2014)

Molot a declarat ca procurorii DNA au ridicat din locuinta sa "o suma de bani", "18 coli din care doua pagini de ziar", CV-ul unei persoane si "un biletel gasit intr-un plic cu bani", potrivit Mediafax.

Casa presedintelui CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot, si sediul Consiliului sunt vizate vineri dimineata de perchezitii intr-un dosar de coruptie. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni de savarsire, in perioada 2011-2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie.

In acest dosar este vizat si presedintele CJ Hunedoara, existand in cazul lui suspiciuni de trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu, au mai spus sursele citate.

"In cursul zilei de 07 noiembrie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate 18 perchezitii domiciliare in locatii situate in judetul Hunedoara, dintre care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat al DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Potrivit Referatului DNA, Molot Ioan Mircea ar fi impus avantajarea SC VIVA CONSTRUCT SRL Deva in cadrul procedurii de atribuire a contractului "Masuri temporare pentru tratarea apei uzate in Deva si Hunedoara prin aerarea artificiala a apei uzate deversate in raurile Mures si Cerna prin canalele deversate de la statiile de epurare a apei uzate" de catre Victor Arion - director general la AC APAPROD SA Deva, societate al carui actionar majoritar este Consiliul Judetean Hunedoara (76,72%). Fapta s-a petrecut la sfarsitul anului 2011, SC VIVA CONSTRUCT demarand in data de 21.11.2011 lucrarile de executie fara ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro