VIDEO Cartianu, despre ziua lui Nicolae Ceausescu: "Mi-am mutat si eu ziua in avans, tot pe 26 ianuarie, ca sa ma bucur de curent in casa"

VIDEO Cartianu, despre ziua lui Nicolae Ceausescu:

La peste un sfert de secol de la prabusirea comunismului si eliminarea cuplului dictatorial, cativa nostalgici se mai aduna in Cimitirul Ghencea pentru a-l comemora pe Nicolae Ceausescu. Reminiscente de pe vremea comunismului de cum se organizau manifestatiile, spune Cartianu, sunt si azi: "De pilda, de ziua Unirii acum, pe 24 ianuarie, baronul Oprisan a scos copii de scoala primara, pe cei din liceu si, in premiera absoluta, pe cei de gradinita, sa-l intampine pe Victor Ponta. Tot facand o paralela "politica" intre vremurile de dinainte si de dupa '89, Cartianu a completat: "E o prostie sa spui ca Victor Ponta e Ceauescu, dar eu nu pot sa uit ca, in campania electorala, i-a trimis acasa pe studenti ca sa nu voteze in Bucuresti.

acum 104 luni (26 Jan 2015)

La peste un sfert de secol de la prabusirea comunismului si eliminarea cuplului dictatorial, cativa nostalgici se mai aduna in Cimitirul Ghencea pentru a-l comemora pe Nicolae Ceausescu. Jurnalistul Grigore Cartianu a studiat si a pus pe hartie mai multe volume despre dictator si despre cei care-l inconjurau. Si ne trebuia lumina, ca mergeam la tara, unde nu prea aveam. Aveam nevoie de muzica, dar la ce sa alimentam? In fine, pentru ca aveam mare nevoie de curent si observand ca pe 26 nu se lua niciodata, mi-am mutat si eu ziua in avans! Reminiscente de pe vremea comunismului de cum se organizau manifestatiile, spune Cartianu, sunt si azi: "De pilda, de ziua Unirii acum, pe 24 ianuarie, baronul Oprisan a scos copii de scoala primara, pe cei din liceu si, in premiera absoluta, pe cei de gradinita, sa-l intampine pe Victor Ponta.

Tot facand o paralela "politica" intre vremurile de dinainte si de dupa '89, Cartianu a completat: "E o prostie sa spui ca Victor Ponta e Ceauescu, dar eu nu pot sa uit ca, in campania electorala, i-a trimis acasa pe studenti ca sa nu voteze in Bucuresti. Si noroc ca au mai venit si americanii pe aici (rade)".

"Ca sa-ti dai seama in ce lume traiai atunci, trebuia sa ai cel putin 10 ani la Revolutie; sa vezi ca Ceausescu venea peste tine oriunde - la televizor, in ziare, chiar si in ziarele de sport! Mai multi romani de acum au cunoscut ceausismul - era si o natalitate mai ridicata. Inainte te jucai pe maidane, citeai foarte mult pentru ca nu aveai la ce sa te uiti la televizor, faceau chefuri studentesti. Cartianu a vorbit si despre cozile la mancare din vremea dictatorului, care devenisara dintr-o tragedie o gluma a copiilor. Oamenii mari veneau si ei, isi deturnau orice program pe care-l aveau ca sa stea la coada.

Jurnalistii Livu Iolu si Grigore Cartianu au comentat si declaratia presedintelui Klaus Iohannis facuta ieri, pe pagina de Facebook cu privire la arhivele fostei Securitati si despre un posibil Muzeu al Comuni... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro