VIDEO Care sunt noile arme pe care militarii americani le vor folosi in 2018

VIDEO Care sunt noile arme pe care militarii americani le vor folosi in 2018

Bunaoara, scrie sursa citata, noile pistoale M17 si M18 pe care urmeaza sa le foloseasca militarii americani au fost alese inca de la inceputul anului trecut, iar in noiembrie au inceput sa fie folosite de soldatii din cadrul Diviziei Aeriene 101 de la Fort Campbell, Kentucky, urmand ca in urmatoarele zece luni sa fie distribuite intregii armate, incepand cu liderii de echipe.

acum 55 luni (3 Jan 2018)

Fortele armate ale Statelor Unite se pregatesc de schimbari majore in materie de "moda", dar si in ceea ce priveste armamentul. Mai precis, anul 2018 le va aduce alte uniforme, un alt tip de bocanci, arme de ultima generatie sau variante imbunatatite ale celor actuale, dar si un echipament de protectie mai performant, scrie "The National Interest". Bunaoara, scrie sursa citata, noile pistoale M17 si M18 pe care urmeaza sa le foloseasca militarii americani au fost alese inca de la inceputul anului trecut, iar in noiembrie au inceput sa fie folosite de soldatii din cadrul Diviziei Aeriene 101 de la Fort Campbell, Kentucky, urmand ca in urmatoarele zece luni sa fie distribuite intregii armate, incepand cu liderii de echipe. Astfel, 241.361 de noi pusti incepand cu cele de tipul M4s si pana la cele de tipul M4A1s, adica aproape jumatate dintre cele incluse in programul de optimizare a armamentului M4, vor ajunge in dotarea militarilor. Totodata, 1.111 arme M3E1 - un tip de bazooka perfectionata, fara recul - urmeaza sa inlocuiasca binecunoscutele M3 Carl Gustaf, dupa mai bine de un an de teste. Primii soldati care ar urma sa intre in posesia ei vor fi cei de la Divizia 25 de Infanterie din Hawaii, care, incepand din martie, au testat si noii bocanci "de jungla" ai armatei.

Militarii SUA ar urma sa primeasca pana la vara si un echipament de protectie de ultima generatie, mai usor cu aproximativ 2,26 kilograme decat cel actual, dar si mai adecvat noilor tipuri de misiuni. De asemenea, in a doua jumatate a acestui an, dupa cum a relatat "Task & Purpose", ar urma sa intre in dotarea militarilor 47.000 de noi dispozitive ce faciliteaza vederea pe timp de noapte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro